De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ongewijzigde opgave RIVM voor Schiedam (8) en Vlaardingen (15)

In totaal 4749 besmettingen

In totaal 4749 besmettingen

SCHIEDAM - Sinds gisteren zijn 545 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4749. Onder hen zijn 1230 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest), zo laat het RIVM weten in zijn update per 23 maart 2020, 14.30 uur. 

Het aantal vastgestelde besmettingen in Schiedam is sinds gisteren gelijkgebleven op 8. In Vlaardingen is het aantal vastgestelde besmettingen sinds gisteren gelijkgebleven op 15. 

"34 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar)", aldus het RIVM. 

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 1558 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (647) en Noord-Holland (600).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Hier lees je het artikel van gisteren:  In Schiedam: Aantal besmettingen stijgt van 6 naar 8

Afbeelding: regionale uitsnede uit de coronaviruskaart van het RIVM per 23-3-2020, 14.30 uur

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker