De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Is de boete 150 euro per zak?'

'Is de boete 150 euro per zak?'

SCHIEDAM - In de maanden april en mei hebben de gemeentelijke handhavers zich vooral geconcentreerd op overtredingen van de corona-noodverordening. Daarna zou wat corona betreft alleen nog worden opgetreden bij excessen en meldingen en kregen de handhavers naar zeggen van de burgemeester van Schiedam weer meer ruimte voor hun gebruikelijke toezichtswerk zoals ten aanzien van parkeren en foutief aanbieden van huisvuil. Wat het laatste onderdeel betreft meldt het team Toezicht & Handhaving vanmiddag een actie in Schiedam Groenoord.

"Vandaag aangetroffen in de Eduard van Beinumlaan. Vuilniszakken zijn onderzocht en overtreder is bekend. Overtreder kan boete verwachten van honderdvijftig euro", zo meldt het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam vanmiddag naar aanleiding van de actie van hedenmorgen negen uur. 

Een tweet over deze actie door de handhavers roept reacties op van Schiedammers. "Goed bezig! Hier in de Marconistraat is het ook enkele keren per week raak. Ik maak dan foto’s met de BuitenBeter app maar het is dweilen met de kraan open", zo antwoordt een bewoner van Schiedam Oost op twitter. Een andere twitteraar is gevat: "Ik hoop honderdvijftig euro per zak, anders komt hij/zij er wel zeer makkelijk vanaf."

Wij legden de laatste vraag aan de gemeente voor. De woordvoerder van de gemeente antwoordt: "Bij bijplaatsingen kunnen we de zakken controleren. Als daarbij een naam en adres wordt gevonden, controleren we of de naam en het adres nog bijelkaar horen. De boete voor 1 zak is 150 euro. Zijn er meer zakken van dezelfde afzender, dan loopt de boete met 20 euro per extra zak op. Om vervuiling te voorkomen hopen we dat iedereen die ziet dat een container vol is of niet functioneert, dit meldt bij Irado. Irado kan dan actie ondernemen. De medewerking van bewoners helpt!"

Hier lees je ons artikel van gisteren: En wie is de corona-boetekampioen?
En hier ons artikel van 22-6-2020, Handhaving onderzoekt huisvuil
Wethouder Ooijevaar sprak in krachttermen zijn verontrusting uit over het vuil op straat

Foto: bron team Toezicht & Handhaving

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het hulpverlenings-, handhavings- en politienieuws uit Schiedam. Alvast dank

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker