De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Vanaf heden, tussen 22.00 en 7.00 uur, verboden gebied

Je mag niet op de Maasboulevard

Je mag niet op de Maasboulevard

SCHIEDAM - Het is vanaf vandaag donderdag 24 september tussen 22.00 en 7.00 uur verboden te verblijven op de Maasboulevard.

"Het was daar de afgelopen tijd in de late avond en nacht vaak erg druk. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen heeft burgemeester Lamers besloten de Maasboulevard aan te wijzen als gebied, waar het op grond van de noodverordening verboden is zich te bevinden. Er gold al een inrijverbod tussen 22.00 en 7.00 uur. Overdag is de Maasboulevard wel gewoon toegankelijk. Ook het restaurant op de Maasboulevard is bereikbaar", zo licht de gemeente hedenavond de maatregel toe.

"De maatregel geldt voor het deel van de Maasboulevard tussen het Hoofdplein en de Jachthavenlaan. Daar mag tussen 22.00 en 7.00 uur ook niet worden geparkeerd. De toegang tot de Maasboulevard wordt elke avond afgesloten met hekken. Woningen langs de Maasboulevard blijven gewoon bereikbaar en de Jachthavenlaan blijft open, zodat ook de daar gevestigde bedrijven en jachthavens bereikbaar zijn. Het blijft mogelijk om te parkeren op de Jachthavenlaan."

"Naar verwachting zullen de maatregelen ook leiden tot een afname van de nachtelijke overlast die omwonenden geregeld ervaren. De gemeente treft deze maatregelen om de rust terug te brengen en overlast en overtredingen te voorkomen. Om ook voor de toekomst de overlast tegen te gaan werkt de gemeente aan een tijdelijke aanpassing van de inrichting van de Maasboulevard. Binnen twee jaar zal op de Maasboulevard een complete herinrichting starten. Omwonenden en bedrijven zullen daar nauw bij worden betrokken", aldus de gemeente in een persbericht van hedenavond (21.55 uur). 

Opmerking redactie:
Wij vroegen de gemeente om een toelichting ten aanzien van de expliciete opmerking in het persbericht dat het restaurant bereikbaar is. Wordt daar dan mee bedoeld dat het restaurant een uitzonderingspositie heeft, bijvoorbeeld voor gasten die het 's avonds iets later maken dan tien uur en personeel dat nadat de laatste gast vertrokken is, de boel in het restaurant nog spic en span moet krijgen, zoals het in de horeca hoort? Het zou niet zo'n vreemde uitzonderingspositie zijn.

Nee, met deze opmerking, zo antwoordt de woordvoerder van de gemeente ons, wordt bedoeld dat het restaurant tussen zeven uur in de ochtend en tien uur in de avond bereikbaar is, zoals dus de hele Maasboulevard dat is. 

Lees ook:
Sporten aan de oever van de rivier ()
Straatraces, drugs en parkeerverbod ()
Blijvende afsluitingen Maasboulevard? ()

Foto's: 's avonds mag je niet op de Maasboulevard, overdag wel (archieffoto's De Schiedammer Online; door Louise Melchers), archieffoto 's avonds zie ook Bertha (74): Ode aan Maashoorn ()

1 commentaar(en) op artikel "Je mag niet op de Maasboulevard"

Moet er zo om lachen dat ze nu de Maasboulevard af gaan sluiten voor bepaalde tijd

Door carona, nee dit is weer een mooi excuus voor de problemen die zich al jaren voordoen op de Maasboulevard

Rond hangende drugs bende en dan nog eens het volk dat er rondhangt als ik daar met mijn vrouw langs loop en vraag of ze hun zooi op willen ruimen omdat ze dat ook niet in hun eigen zandbak doen

Krijg je te horen dat je k muil moet houden en dat je je k... moeder maar moet gaan ......

Beste Lammers doe er nou eens wat aan zie er geen toezicht houders of politie rond lopen

Want geloof mee de gorzen is het een keer zat

Door: Piet Elberse Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker