De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De Groene Raat, boerderij uit zeventiende eeuw

Koffie én spitskool in educatieve tuin

Koffie én spitskool in educatieve tuin

SCHIEDAM - Monument en educatief centrum De Groene Raat aan de Harreweg 19 in Schiedam was afgelopen zaterdag en zondag opgenomen in de route van de dorpswandeling door Kethel in het kader van de Open Monumentendagen. Tussen 12.00 en 16.00 uur was het goed toeven in de tuinen rond en in de theetuin achter de boerderij. 

door Jan Schrijver (foto's door Ad Bakker)

Deze boerderij is rond het jaar 1600 gebouwd. Bekend is dat in 1656 Ary Aryen Ham bewoner was. In 1902 woonde Leenderd de Raat er. Jaap de Raat werd er op 2 juni 1916 geboren. Deze lokaal bekende kunstschilder, dichter en kroniekschrijver overleed op 25 februari 1996.  Daarna werd het complex eigendom van de gemeente Schiedam. Sinds 2010 voert Irado het beheer. 

Bezoekers werden tijdens de Open Monumentendagen onthaald op een gratis kopje door de vrijwilligers van De Groene Raat zelf gemaakte soep. Ook waren er diverse huisgemaakte producten te koop om mee naar huis te nemen, waaronder jam en honing. Er was genoeg ruimte in de theetuin om inclusief de benodigde corona-afstand onder het genot van de najaarszon van poffertjes te genieten, een kopje koffie of thee, een stukje "oma's cake" en/of iets lekkers van Latte Heart die speciaal ter gelegenheid van de Open Monumentendagen met een kraampje aanwezig was.

Ook waren de spitskolen net geoogst. Die gaan naar de Voedselbanken in Schiedam (Nieuwland en de Gorzen). Binnenkort worden ook de rode kolen geoogst. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het nieuws over natuur en milieu uit Schiedam e.o. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker