De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Kruisen door cirkels in het gras

Kruisen door cirkels in het gras

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft grote witte cirkels laten aanbrengen op de grasvelden in het Prinses Beatrixpark (barbecueveld) en aan de Maasboulevard om de corona-afstandseis visueel te maken en met de cirkels een hulpmiddel te bieden om je aan deze eis te kunnen houden. Wij troffen gisteravond echter ook cirkels aan met een kruis erdoorheen. Hoe moet het publiek deze cirkels met kruisen interpreteren?

De gemeente licht dit vanochtend als volgt toe: "Nadat de cirkels op het veld gezet waren, bleek dat er in de boom eikenprocessierupsen aanwezig zijn. Veel minder dan voorgaande jaren, maar we willen niet het risico lopen dat mensen veronderstellen dat je veilig in een cirkel kan zitten en vervolgens last krijgen van de brandharen van de rupsen. Deze cirkels worden zo spoedig mogelijk verwijderd."

Dit schreven wij gisteren over de cirkels in het gras:
"Het Beatrixpark en het park bij de Maasboulevard krijgen grote witte cirkels op het gras om mensen te helpen op 1,5 meter afstand van elkaar te blijven", zo laat de gemeente zojuist weten.

De burgemeester kondigde deze actie eerder deze week aan en noemde hierbij de recente succesvolle proefneming in Rotterdam met het aanbrengen van deze cirkels, bijvoorbeeld in het populaire Vroesenpark in Rotterdam Blijdorp.

Er worden 75 cirkels aangebracht in het Beatrixpark en 50 op het grasveld van de Maasboulevard van per cirkel een diameter van 4 meter. Tussen de cirkels onderling is de afstand ongeveer twee meter. "Per cirkel zal het enigszins kunnen verschillen, het is ook hoe het op een veld uitkomt. Dat geeft ook niet, als de afstand tussen de cirkels maar minimaal eenmetervijftig is", zegt de woordvoerder van de gemeente.

Hoe moet het publiek de cirkels interpreteren? "Dat hangt nog af van de tekst van de nieuwe noodverordening, waarop we dringend zitten te wachten als gemeente, terwijl deze al maandag aanstaande zal moeten ingaan. Onder de huidige noodverordening is samenkomst niet toegestaan ofwel bewust samenkomen met drie mensen is niet toegestaan, ook niet als je anderhalve meter afstand houdt en dus ook niet als je dat binnen de cirkels op het gras doet. Het is bijna zeker dat het verbod op samenkomst per aanstaande maandag 1 juni gaat vervallen, maar we moeten het wel eerst definitief op schrift hebben. Als dat inderdaad zo zal zijn, mag je dus wel met meerdere mensen een samenkomst hebben, bijvoorbeeld binnen die cirkel, mits je dus anderhalve meter afstand houdt, want die eis van anderhalve meter afstand blijft. Die cirkels zijn hulpmiddelen voor de mensen, zowel onder de huidige noodverordening als onder de noodverordening waarop we dus zitten te wachten. Maar of je nu binnen een cirkel zit of ergens anders, maatgevend zijn de eisen van de geldende noodverordening", aldus de woordvoerder.

Hier zie je een drone-opname van de cirkels.

Bron foto's 1 en 2 gemeente Schiedam
Foto's 3, 4 en 5, door Louise Melchers

4 commentaar(en) op artikel "Kruisen door cirkels in het gras"

Waar moeten de kinderen spelen dan? ook in een cirkeltje?

Door: F van de Water Op:

Mensen slaan volledig door....alsof ik in een slechte komedie ben wakker geworden!

Door: Suzan Op:

Zwaar gestoord, is men gek geworden.

Stop de 1.5. meter regels, buiten is kans op besmetting nihil, is bewezen.

Door: hans Op:

als dit normaal gaat worden dan ken ik mezelf van kant maken

Door: danny dubbeld Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker