De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Lamers op bezoek bij koninklijk paar

Lamers op bezoek bij koninklijk paar

SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers van Schiedam is gistermiddag samen met vijf andere burgemeesters op bezoek geweest bij het koninklijk paar op Paleis Noordeinde in Den Haag. Het gezelschap ging in gesprek over kwetsbare wijken.

Het gesprek ging over de veiligheid en leefbaarheid van wijken, een belangrijk thema in veel gemeenten. De aanleiding voor het bezoek van de burgemeesters was het 'Manifest kwetsbare wijken'. "Burgemeester Lamers wist met name de Schiedamse ideeën voor vroeg- en voorschoolse opvang en taalvaardigheid onder de aandacht te brengen van de koning en koningin", meldt de gemeente Schiedam. 

De burgemeesters spraken met het koninklijk paar over de situatie in wijken waar diverse problemen zich concentreren en elkaar versterken, zoals lage arbeidsparticipatie, gebrek aan perspectief, schulden, onderwijsachterstanden en criminaliteit. Ook spraken zij over de impact van de uitbraak van het coronavirus op deze wijken en over hoe de gemeenten samen met anderen werken aan verbeteringen en oplossingen. Naast burgemeester Lamers namen de burgemeesters Hamming (Zaanstad), Depla (Breda), Backhuijs (Nieuwegein), Van Haersma Buma (Leeuwarden) en Jorritsma (Eindhoven) deel aan het bezoek.

Foto: bron RVD (foto door Erwin Olaf)

Lees ook:
Vijftien burgemeesters vragen om geld ()
Een op drie is laaggeletterd ()
Voorschoolse educatie moreel verplichten ()
Kom op voor meest kwetsbare gebieden ()
Strijden tegen laaggeletterdheid ()

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker