De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Les in 'democratie' op alle basisscholen

Les in 'democratie' op alle basisscholen

SCHIEDAM - Op donderdag 24 september gaf burgemeester Cor Lamers op basisschool Het Kleurrijk de allereerste les van "Pak@ Democratie." Dit is een door De Kleine Ambassade ontwikkeld lesprogramma dat kinderen de beginselen van democratie leert en ze daarnaast actief betrekt en uitdaagt om hun eigen rol in de stad en samenleving te ontdekken. 

Het lesprogramma zal vanaf deze maand worden verspreid over de basisscholen in Schiedam.

Burgemeester Lamers begon zijn les aan groep 7 met een oproep aan de kinderen: “Graag nodig ik jullie uit om mee te denken en mee te doen in Schiedam. Om in onze stad prettig met elkaar te kunnen samenleven, is het belangrijk dat we rekening houden met elkaar. Ik vind het belangrijk dat jullie ontdekken hoe je daar als actieve Schiedammer zélf een steentje aan bij kunt dragen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich fijn voelen in de stad.”

Na afloop van de les overhandigde de burgemeester, samen met kindergemeenteraadslid Christopher, de eerste lesdozen officieel aan Peter Jonkers, directeur-bestuurder van Primo Schiedam en Karlijn Kroon, directrice van Het Kleurrijk. 

Het lesprogramma biedt kinderen en leerkrachten in één koffer al het lesmateriaal dat nodig is om direct aan de slag te gaan met onderricht over democratie. Aan de hand van verschillende spelvormen worden de onderwerpen democratie en burgerschap van A tot Z tot leven gebracht. 

Lees ook:
Nieuw logo voor Kindergemeenteraad ()
Applaus voor 22 raadsleden én scholen ()
Kindergemeenteraad over duurzaamheid ()

Foto’s: bron De Kleine Ambassade, foto's door Rick van der Tuin

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het schoolnieuws en het politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker