De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Buurtpreventie Gorzen en Rode Kruis waarschuwen:

Let op voor 'corona-collectanten'

Let op voor 'corona-collectanten'

SCHIEDAM - In Schiedam Zuid wordt gecollecteerd voor het Rode Kruis in verband met het coronavirus. Buurtpreventie Schiedam Zuid De Gorzen waarschuwt de mensen ervoor dat dit nepcollectanten zijn. Het is uiteraard goed mogelijk dat de collectanten ook bij bewoners in andere wijken zullen aanbellen.

door Jan Schrijver

"Lieve Allemaal. Waarschuwing! Er zijn mensen die met een collectebus langs de deuren gaan om zogenaamd geld op te halen in verband met het coronavirus voor het Rode Kruis. Het Rode Kruis doet absoluut niet mee aan deze collecte dus geef niets. Vraag om legitimatie, doe aangifte of maak een foto van diegenen aan de deur die zich daarvoor uitgeven!! Graag het bericht kopiëren en delen om iedereen te waarschuwen", zo meldt Buurtpreventie Schiedam Zuid De Gorzen op de Facebookpagina.

Collecteren lijkt ons sowieso niet verstandig - en de deur open doen voor collectanten dus ook niet - omdat aangeraden wordt geen onnodige sociale contacten te onderhouden. Zo deed gisteren de Federatie Medisch Specialisten de oproep: "Ga niet meer naar feestjes. Onthoud je van sociale contacten." Lees hier verder over deze oproep en over het spoedoverleg om scholen al dan niet te sluiten.

Het Rode Kruis bevestigt ons dat er geen collectanten voor het Rode Kruis op pad zijn. "We hebben meerdere meldingen gekregen, eerder deze week uit Meppel en nu ook uit Schiedam. De collectanten zeggen bijvoorbeeld dat het geld wordt opgehaald om mondkapjes te kunnen kopen voor of namens het Rode Kruis. Dat is dus niet waar. Wij hebben de melders met klem verzocht aangifte te doen bij de politie in hun woonplaats", aldus persvoorlichter Iris van Deinse tegen De Schiedammer Online. "Ik wil de mensen ook waarschuwen voor online oplichting. Er wordt per e-mail een link verspreid waarop mensen in verband met het coronavirus zouden kunnen doneren aan het Rode Kruis. Dat is een valse link. Mochten mensen willen doneren voor het wereldwijde werk dat het Rode Kruis in verband met het coronavirus doet, dan kan dat via onze website https://www.rodekruis.nl/ " 

Hier kun je de speciale webpagina over het corona-virus van het Rode Kruis lezen, op welke pagina een bankrekeningnummer is vermeld.

Foto: Nieuwe Maasstraat Schiedam Zuid (archieffoto door Louise Melchers)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het wijknieuws en zorgnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker