De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Middelvinger van snelle vrouw voor agenten

Met drugs én met 140 km over de A4

Met drugs én met 140 km over de A4

SCHIEDAM/ROTTERDAM - De politie heeft woensdag 14 oktober op de A4 ter hoogte van Schiedam/Vlaardingen het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige vrouw uit Rotterdam. De vrouw reed lange tijd met veel te hoge snelheid over de A4 en weigerde, ook na tekens van de politie, te stoppen. Ze bleek ook nog onder invloed van drugs te zijn. Dat heeft de politie vanmiddag gemeld.

Op de A4 bij Leiderdorp zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een auto richting het zuiden rijden met een snelheid van ongeveer 140 km/uur terwijl de maximum snelheid daar 100 km/uur bedraagt. De agenten gaven haar een volgteken, maar hier gaf ze geen gevolg aan. "Ook het gebruik van de blauwe zwaailichten maakte geen indruk op haar. Sterker nog: ze stak haar middelvinger op naar de agenten en vervolgde haar weg met te hoge snelheid en steeds van rijstrook wisselend", zo schrijft de Landelijke Eenheid van de politie. 

Drugstest
Andere politievoertuigen werden ter assistentie gevraagd en samen lukte het hen ter hoogte van de afrit Vlaardingen de auto in te sluiten en te stoppen. Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurster onder invloed van verdovende middelen was, werd een test afgenomen. De drugstest gaf het gebruik van THC aan. De bestuurster erkende ook wiet en ketamine gebruikt te hebben.

Geschiktheid
Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed wordt de vrouw bekeurd voor het te hard rijden en het niet volgen van de aanwijzingen van de politie. Daarnaast is haar rijbewijs ingevorderd omdat de politie het vermoeden heeft dat ze niet langer beschikt over de rijvaardigheid of de geestelijke geschiktheid voor het besturen van een auto. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politienieuws uit Schiedam en omgeving. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker