De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

NL kampioenschap Tonnetje Steken

NL kampioenschap Tonnetje Steken

SCHIEDAM - Zondag 8 september is in Schiedam Kethel het 'NK Tonnetje Steken', dat georganiseerd wordt door muziekvereniging St. Radboud. Tonnetje steken is een oud volksvermaak waarbij de deelnemers in een karretje een baan afrijden en onderweg een ring moeten steken die onder het tonnetje hangt.

Degene die mis steekt, krijgt de inhoud van het tonnetje over zich heen. En dat levert elke keer weer hilarische momenten op. Het evenement "NK Tonnetje Steken" wordt ook dit jaar gehouden op de 2e zondag van september, 8 september 2019, op het Kerkplein aan de Kerkweg in Schiedam-Kethel, hoek Joppelaan.

Er is meer te doen dan kijken of zelf meedoen. Er zijn op het terrein tegenover de Jacobuskerk nog meer attracties, zoals voor de kinderen een kinderhoek en springkussen en voor volwassenen een schiettent. Er zijn hapjes en drankjes aan de bar en snackbar. Ook is er een Rad van Avontuur waar prijzen kunnen worden gewonnen. Daarnaast is het nabijgelegen ontmoetingscentrum De Werf geopend met een expositie "Kunst in Kethel". Aan de overkant van het evenemententerrein is de Jacobuskerk open voor bezichtiging in het kader van het Monumentenweekend. 

Foto door Gert Struijs

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het evenementennieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: