De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Onder metro gevallen man overleden

Onder metro gevallen man overleden

SCHIEDAM - Op het station Schiedam Centrum raakte een man bekneld onder de metro. De man overleed ter plekke. In verband met dit tragische ongeval stelde RET vanochtend een omleiding in. De metro was van beide richtingen naar Schiedam Centrum gestremd. De stremming duurde tot begin van de middag.

Ons eerste bericht vanochtend luidde:
Lijn A en B rijden vanaf Binnenhof en Nesselande naar Marconiplein en terug. Lijn C rijdt van De Terp naar Marconiplein en van Akkers naar Troelstralaan en terug. Er worden bussen als vervangend vervoer ingezet tussen Troestralaan en Marconiplein. "Gebruik zoveel mogelijk de reguliere tramlijnen", is het advies van de RET.

Het zou gaan om een medisch noodgeval op het metrostation Schiedam Centrum. Een persoon zou zijn gevallen, op het metrospoor terechtgekomen en bekneld geraakt tussen een metrostel.  Voor het station staan momenteel een tiental wagens van hulpdiensten, waaronder politiewagens, ambulances en brandweer. De stroom is in verband met het ongeval ter plaatse van het net gehaald.

Update 10.20 uur
De laatste tragische berichten die ons bereiken, zijn dat de gevallen persoon ter plaatse aan zijn verwondingen is overleden. Ook bereiken ons berichten dat het om een man gaat, die bewust voor de metro is gesprongen. Degenen die getuige waren van het noodlottige ongeval (RET-personeel en reizigers) is slachtofferhulp geboden. 

Foto: fragment uit foto uit beeldbank RET (foto door Rick Keus)

6 commentaar(en) op artikel "Onder metro gevallen man overleden"

Ik zat in die metro waar hij voor sprong ... het was vreselijk. RIP

Door: Anoniem Op:

Helaas zag ik het gebeuren was zelf op de perron ... ik zag de metro aankomen, opeens sprong hij voor de metro..... die beelden zal ik noooit vergeten...

Vreselijk... geen woorden voor... Heeel veel sterkte voor ouders en nabestaanden...

Door: Anoniem Op:

Helaas stond mijn dochter ook op dat perron toen het gebeurde. Ze was compleet overstuur, vooral omdat het een jong iemand was. Arme knul,om geen uitweg meer te zien. Sterkte aan de ouders en machinist.

Door: Anoniem Op:

Ik stond er 2 meter vandaan, een nachtmerrie. Het beeld maar vooral het geluid gaat nog steeds door merg en been. Van mijn kant ook heel veel sterkte aan de nabestaanden.

Door: Vincent Op:

😞sterkte voor alle nabestaanden🙏.. ♥️

Door: Luus Op:

Ik wens ouders heel erg veel strekte.met verlies van hun kind. Ook mensen die ook heb zien gebeuren.wens ook heel strekte.

Door: Linda Montfoort Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: