De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bewoners betrekken bij geluidmeetnet vliegveld Rotterdam

Onderzoek naar vliegtuiggeluid

Onderzoek naar vliegtuiggeluid

SCHIEDAM - De Provincie Zuid-Holland onderzoekt op welke wijze bewoners uit de omgeving van het vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA) op een zinvolle manier betrokken kunnen worden bij het meten van vliegtuiggeluid.

SPPS Consultants BV voert in samenwerking met DCMR Milieudienst Rijnmond een onderzoek uit naar de wijze waarop en de rol waarin burgers actief betrokken kunnen worden in het meten van geluid. Heb je interesse om input te leveren voor dit onderzoek dan kun je deelnemen aan een online-workshop over het geluidmeetnet. Er is plaats voor maximaal honderd deelnemers.

"We willen graag een representatieve groep deelnemers samenstellen. Dat wil zeggen een groep die een goede afspiegeling vormt van de omwonenden rondom de luchthaven. Daarom vragen we u bij uw aanmelding om nadere (demografische) gegevens te verstrekken. Er zullen maximaal 10 deelsessies worden georganiseerd waarbij we steeds met 10 bewoners in gesprek gaan", aldus de DCMR. 

Je kunt je via deze webpagina opgeven.

In een video geven DCMR-medewerkers meer informatie over metingen van vliegtuiggeluid. Je kunt de video starten door de afbeelding hieronder aan te klikken.

2 commentaar(en) op artikel "Onderzoek naar vliegtuiggeluid"

In het filmpje leggen twee heren van de DCMR netjes uit hoe e.e.a. qua geluidsmetingen werkt.

Ik ben een keer bij de heer Algra op bezoek geweest en stelde hem de vraag: “u constateert met mij dat het aantal klachten geluidsoverlast m.b.t. RTHA enorm is toegenomen”. Voor ons, omwonenden, in Rotterdam-Noord, Lansingerland, en Schiedam is eigenlijk alleen van belang dat er ook daadwerkelijk vermindering van geluidsoverlast plaatsvindt”. M.a.w. heeft het klagen ook daadwerkelijk zin. Wel nu wij merken daar als omwonenden helemaal niets van. DCMR heeft ook totaal geen bevoegdheden hier sturend op te treden en is dus wat de luchtvaart betreft een tandenloze tijger. Je kunt dus klagen tot je een ons weegt. De hele discussie over wel of niet de juiste geluidsnormen is een non-discussie omdat deze normen veel te ruim bemeten zijn. Immers, RTHA is in 10 jaar tijd kunnen groeien van 1 naar 2 miljoen passagiers zonder dat het aantal vluchten weliswaar substantieel is toegenomen, maar uiteraard is wel het type van de de ingezette toestellen gewijzigd. Kleine Fokkertjes etc. zijn in de loop der jaren “vervangen” door flinke Boeings met alle extra geluidsoverlast van dien. Vanwege corona hebben we de afgelopen maanden allemaal het enorme verschil in geluid kunnen merken. Ik en velen met mij kwamen letterlijk tot rust in lijf en leden. Links- of rechtsom is een krimp absoluut noodzakelijk om de overlast substantieel terug te dringen. Dat betekent gewoon minder vliegen. Als de politiek daar niet toe besluit, blijft het dweilen met de kraan open.

Door: Paul Schaeffer Op:

Heb de afgelopen maanden veel rust ervaren zonder vliegtuigen.

Ik begrijp dat er vliegtuigen zijn, maar de helft minder zou al fijn zijn. Normaal stijgen er elke paar minuten vliegtuigen, dat is te veel. Landen is veel minder erg.

Door: Linda Wellis Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker