De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ooijevaar promoot wasbare luiers

Ooijevaar promoot wasbare luiers

SCHIEDAM - Aanstaande donderdag 20 juni geeft wethouder Jeroen Ooijevaar bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (Noordvest 20, Schiedam) het startsein voor een nieuwe informatiecampagne rondom wasbare luiers. Met de campagne wil de gemeente Schiedamse ouders stimuleren om wasbare luiers uit te proberen en te ervaren wat de voordelen zijn.

De gemeente werkt hiervoor samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, KomKids Kinderopvang, Aleida verloskundigen en een aantal Schiedamse wasbare-luierexperts. De luierexperts zijn enthousiaste oud-deelnemers van de proef met wasbare luiers die afgelopen oktober plaatsvond. Zij zijn bij vragen bereikbaar voor andere Schiedamse (aanstaande) ouders en delen hun tips en ervaringen met hen. 

"In Schiedam streven we naar minder restafval om zo het milieu minder te belasten. Wegwerpluiers geven veel afval en kunnen op dit moment nog niet worden gerecycled. Wasbare luiers zijn een duurzaam alternatief, bij één kind kan het jaarlijks al 260 kilo afval schelen. Daarnaast zijn wasbare luiers financieel voordeliger voor ouders en zijn ze prettig voor het kind zelf. Toch is het overstappen van wegwerpluiers op wasbare luiers voor veel ouders nog een drempel. Met de informatiecampagne wil de gemeente het voor Schiedamse ouders de drempel verlagen", aldus de gemeente.

Kick-off informatiecampagne wasbare luiers 
Datum: donderdag 20 juni 2019 
Tijd: 16.00 tot 17.00 uur 
Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin, Noordvest 20, 3111 PH Schiedam 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het duurzaamheidsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​​

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: