De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Frans Onderwater kwam om door bijensteken in Tanzania

Overleden man (69) teruggevlogen

Overleden man (69) teruggevlogen

SCHIEDAM/TANZANIA - Het stoffelijk overschot van de door bijensteken in Tanzania omgekomen Schiedammer Frans Onderwater is vandaag aangekomen op Schiphol. De plechtigheid zal woensdag aanstaande plaatsvinden in Den Haag, de stad waar zijn wortels lagen.

Wereldreiziger Frans Onderwater (69) uit Schiedam heeft zijn reis naar Afrika niet overleefd. Het reisgezelschap van achttien Nederlanders en twee Belgen waarmee hij in Tanzania was, werd in het wildreservaat Selous National Park aangevallen door een zwerm agressieve bijen, waarschijnlijk de de Afrikaanse honingbij ook wel aangeduid als de killer bee. Een andere Nederlander uit de groep, een vrouw van 51, raakte zeer ernstig gewond. 

Op de Facebook-pagina van wijlen Frans Onderwater kun je lezen dat de Schiedammer echt alle hoeken van de wereld heeft gezien, van Nepal tot Canada, van Mongolië (Frans op de foto voor een ger in Mongolië) tot Australië, van Iran tot Tadzjikistan en Vietnam. Frans had ook veel ervaring met het afdalen in grotten. Hij is een gewaardeerd oud-lid van Speleo Nederland en in 1985 was hij teamleider van een expeditie naar Mexico. Frans was timmerman van beroep en zijn professionele vaardigheden konden de groepen van speleologen bijzonder goed gebruiken tijdens hun expedities naar grotten. Op deze pagina van Speleo Nederland kun je een in memoriam lezen: https://www.speleo.nl/116-in-memoriam-frans-onderwater

"To travel is to live, en dat heeft Frans gedaan! Tijdens onze gezamenlijke reis naar Australië eerder dit jaar hoorden wij van hem dat hij al veel van de wereld had gezien en hij had nog 3 reizen in de planning dit jaar. In elk geval heeft hij genoten van zijn trips! Rust zacht Frans", is een van de vele reacties op de Facebook-pagina van de overleden wereldreiziger. Een familielid meldt: "Frans is door moedertje natuur overvallen en is nu echt aan zijn laatste reis begonnen."

Bron foto: Facebook-pagina


 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker