De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedammer met corona opgenomen in ziekenhuis

RIVM meldt landelijk 10 nieuwe opnames

RIVM meldt landelijk 10 nieuwe opnames

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Het aantal vastgestelde besmettingen in Schiedam is sinds gisteren met twee gestegen naar 224 en in Vlaardingen met één toegenomen naar 262. Dat blijkt uit de coronaviruskaart van het RIVM per 23 mei 2020.

Het RIVM geeft ook weer hoeveel inwoners overleden zijn per gemeente. In Schiedam zijn volgens de gegevens van het RIVM 23 coronaviruspatiënten overleden (gelijkgebleven ten opzichte van de RIVM-opgave van gisteren), in Vlaardingen is het aantal overledenen sinds gisteren gelijkgebleven op 28. Het aantal gemelde inwoners uit Schiedam dat in het ziekenhuis is opgenomen (of opgenomen geweest) wegens besmetting met het coronavirus (COVID-19) is sinds gisteren met een toegenomen tot 56. Het aantal gemelde inwoners uit Vlaardingen dat als coronapatiënt in het ziekenhuis is opgenomen (of opgenomen geweest), is sinds gisteren gelijkgebleven op 43.

Voor geheel Nederland zijn vandaag 10 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Er zijn 23 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld, aldus het RIVM.

Tot nu toe zijn er 45.064 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken, zo stelt het RIVM.

Overzicht landelijke cijfers per 23-5-2020

Positief geteste personen

  45.064    (+176)
Ziekenhuisopnames   11.659

     (+10)

Overleden personen

    5.811      (+23)

 

Hier kun je ons artikel over de RIVM-rapportage van gisteren lezen: https://deschiedammeronline.nl/detail-stad/weer-corona-overledene-schiedam

 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het zorgnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker