De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Rotaryclub doneert 165 maaltijden

Rotaryclub doneert 165 maaltijden

SCHIEDAM - Rotaryclub Schiedam de Veste heeft 165 uitgestelde maaltijden aan het binnenkort in Schiedam te openen restaurant Hutspot Hotspot gedoneerd.

Binnenkort opent aan de Kloosterplaats in de voormalige gymzaal van de Comeniusschool het restaurant Hutspot Hotspot. Dit is een restaurant met sociale insteek. Je kunt er zelf gaan eten, maar je kunt er ook een maaltijd afrekenen voor iemand die je niet kent maar die zelf geen geld heeft voor een maaltijd. Dat staat bekend als een 'uitgestelde maaltijd'.

Rotaryclub Schiedam de Veste telt 35 leden. Gewoonlijk gaan die tweewekelijks met elkaar eten. De tweewekelijkse ontmoetingen voor de leden van Rotaryclub Schiedam de Veste liggen al sinds de horeca ‘op slot zit' stil. Dat betekent niet dat de leden stilzitten en niets doen. Na de actie om bij Schiedamse eenzame ouderen een bosje tulpen te bezorgen, heeft een van de leden deze nieuwe actie bedacht: nu men zelf niet uit eten gaat, worden de maaltijden (en nog wat extra) gedoneerd aan diegenen die het hard nodig hebben. 

Het restaurant in Schiedam is nog dicht; eerst moeten de verbouwing klaar zijn. Het restaurant werkt met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en/of het maatschappelijk verkeer. Hutspot Hotspot heeft ook twee vestigen in Rotterdam. Die zijn door de coronacrisis dicht. Om de continuïteit te waarborgen en om hun klanten te helpen hebben de restaurants tijdelijk een website voor crisiscatering geopend: www.crisiscatering.nl  Zodoende kunnen betaalbare voedzame maaltijden verzorgd worden voor mensen uit Rotterdam, Schiedam en omstreken. Zo'n maaltijd kost slechts 6,50 euro.

Foto: Vanochtend om 11.00 uur heeft een lid van Rotary Schiedam de Veste, Manja van der Plasse, de opbrengst van de actie - 165 maaltijden à 6,50 euro - overhandigd aan de initiatiefnemer van Hutspot Hotspot, Rob Richters

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het horeca-, sociale- en duurzaamheidsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.


 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker