De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Start van doortrekken metro naar strand

Start van doortrekken metro naar strand

REGIO - Vandaag is het contract voor het doortrekken van metrolijn B naar Hoek van Holland Strand officieel getekend. Dit is de volgende stap na de gunning eind augustus dit jaar. De werkzaamheden kunnen nu starten. "De planning is dat de metro vóór de zomer van 2022 wordt doorgetrokken naar het strand. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van Hoek van Holland tot vierseizoenenbadplaats en biedt reizigers een metrolijn van strand tot strand", zo meldt de RET.

De RET, de gemeente Rotterdam, de MRDH en aannemers Boskalis en Swietelsky zetten vanochtend hun handtekening. Het project, dat mede wordt gesteund door de provincie, omvat onder meer het realiseren van de verlenging van de Hoekse Lijn vanaf station Hoek van Holland Haven naar Hoek van Holland Strand, inclusief bijbehorende stations en kunstwerken. Met de verlenging van de metrolijn kunnen reizigers de regio beter bereiken, wordt het gebruik van het openbaar vervoer gestimuleerd en krijgt het toerisme een impuls.

In het najaar van 2019 reden de eerste metro’s voor reizigers op de verlengde metrolijn B - ook wel genoemd de ‘Hoekse Lijn’ - naar Hoek van Holland Haven. Tijdens de ombouw naar een metrolijn kregen de stations van de voormalige NS-verbinding een make-over, werd het nieuwe station Steendijkpolder toegevoegd en werd de fysieke en digitale infrastructuur aangepast om er metro’s te laten rijden die aansluiten op het netwerk van de RET.

"Hoewel de oplevering aanzienlijk langer duurde dan gepland, werden binnen drie maanden al de reizigersaantallen behaald die de RET pas had verwacht na enkele jaren. Daarmee lijkt de ‘Hoekse Lijn’ net als de RandstadRail een nieuw voorbeeld van de aantrekkingskracht van lightrail", schrijft dit regionale vervoersbedrijf.

Hier lees je:
Plannen voor station Kethel Schiedam ()
Hoekse lijn officieel open ()
Hoekse Lijn nu al druk gebruikt ()
Reizigers massaal met 'Hoekse Lijn' ()
Zaterdag a.s. gratis met Hoekse metro ()

Afbeelding: Artist's impression van het nieuwe station aan het strand

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het verkeer- en vervoersnieuws uit Schiedam en omgeving. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker