De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Gemiddelde verkoopprijs woning in Schiedam

Stijgt met 14% naar 220.000 euro

Stijgt met 14% naar 220.000 euro

SCHIEDAM - Het CBS heeft vandaag bekendgemaakt dat de gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland in 2019 is toegenomen tot 308 duizend euro. In Schiedam was de gemiddelde verkoopprijs in 2019 220,5 duizend euro. Dat is lager dan in onze buurgemeenten Vlaardingen (231,4 duizend euro) en Rotterdam (282,9 duizend euro).

In Bloemendaal werd met 832 duizend euro gemiddeld het meeste betaald voor een bestaande koopwoning. In Delfzijl het minst, daar werd gemiddeld 155 duizend euro betaald. In 326 gemeenten, waaronder Schiedam, was de gemiddelde koopsom hoger dan een jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.

In Schiedam steeg de gemiddelde koopsom van 164.489 in 2017 tot 193.090 in 2018 en tot 220.493 euro in 2018. Dat betekent afgelopen jaar een toename van 14,2%. Ter vergelijking: in Vlaardingen steeg de gemiddelde koopsom in genoemde jaren van 187.120 tot 199.877 tot 231.415. Dat betekent afgelopen jaar een toename van 15,8 %. Voor Rotterdam: van 227.834 tot 256.793 tot 282.910 euro. Dat betekent het afgelopen jaar een toename van 10,2%.

De gemiddelde verkoopprijs is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte, bestaande koopwoningen in een jaar. Er wordt niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning. Verschillen in gemiddelde transactieprijzen tussen gemeenten worden dan ook mede bepaald door het soort woningen dat verkocht wordt. Zo zal in gemeenten waar veel villa’s verkocht zijn de gemiddelde verkoopprijs doorgaans hoger liggen dan in gemeenten met veel verkochte appartementen.

Het is de eerste keer sinds het begin van de meting in 1995 dat de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen in Nederland boven de drie ton uitkomt. De gemiddelde verkooprijs was in de provincie Noord-Holland het hoogst. Hieronder valt Amsterdam met een gemiddelde verkoopprijs van bijna 485 duizend euro. Acht van de tien gemeenten met de hoogste gemiddelde verkoopprijs liggen in de provincie Noord-Holland. Amsterdam valt net buiten de top tien van gemeenten met de hoogste huizenprijzen. Zes van de tien gemeenten met de laagste gemiddelde verkoopprijs liggen in de provincie Groningen.

Op deze webpagina van het CBS kun je op het afgebeelde kaartje per gemeente zien hoe hoog de gemiddelde verkoopprijzen zijn per gemeente.

Hier kun je een eerder artikel lezen op onze website over prijzen van woningen: Schiedam het Brooklyn van Rotterdam
Hier kun je lezen: Schiedam vergeleken met Vlaardingen

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het woningnieuws uit Schiedam en regio. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker