De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ook illegale sigaretten, medicijnen en parfums onderschept

Talrijke misstanden bewoning in Schiedam

Talrijke misstanden bewoning in Schiedam

SCHIEDAM - Medewerkers van Toezicht & Handhaving controleerden donderdagmiddag en -avond een aantal panden verspreid over de stad. Bij de controle werden verschillende misstanden aangetroffen. In een winkel werden bovendien onder meer illegale sigaretten en namaakgoederen gevonden.

In Schiedam Oost, West, Centrum en Groenoord werden woningen gecontroleerd. In Oost en West bleken in een aantal gevallen de bewoners niet ingeschreven te zijn. De gemeente doet hier onderzoek naar. Bij enkele woningen in West, Centrum en Groenoord bleek juist dat degene die stond ingeschreven er feitelijk niet woonde. Die personen worden uitgeschreven.

In een woning in Oost trof Stedin valse ijkzegels aan. De zegels zijn vervangen. In West was bij een woning mogelijk sprake van illegale kamerverhuur. In Schiedam Centrum controleerde de gemeente een bedrijfspand naar aanleiding van overlastmeldingen. Er wordt onderzocht of de activiteiten in het pand in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan.

Tijdens de controles kwam een verhuurmakelaar in beeld die hoge provisie vraagt voor het bemiddelen in woonruimte en deze contant laat betalen. Hier wordt nader onderzoek naar ingesteld.

Bij een winkel aan de Boerhaavelaan werden ruim 3000 illegale sigaretten aangetroffen en verder ook 3 flessen sterke drank, een grote hoeveelheid illegale medicijnen en namaak merkparfums. De vondst leidde tot verschillende processen-verbaal.

De controle vond plaats door de interventieteams Woonoverlast en Ondermijning van de gemeente Schiedam in samenwerking met de politie, Stedin, Douane en MOTUS 'Versterkingspijler Vastgoed' (RIEC). De actie past in de regionale aanpak om vastgoedcriminaliteit tegen te gaan. Criminelen gebruiken regelmatig huurwoningen of bedrijfspanden voor bijvoorbeeld het opslaan en verbergen van wapens. Door als verhuurmakelaar de huur contant te ontvangen, blijven criminelen uit het zicht van de overheid. Dit heeft negatieve gevolgen voor de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving.

Dit najaar richt de gemeente Schiedam zich, samen met de politie en andere organisaties, op het tegengaan van deze vastgoedcriminaliteit. Naast de aanpak van criminele netwerken gaat het om initiatieven als webinars en een campagne van Meld Misdaad Anoniem om verdachte omstandigheden te herkennen en te melden. Wordt een huurpand misbruikt door de onderwereld? Meld dit dan anoniem via 0800-7000. Meer informatie over de bestrijding van ondermijning staat op schiedam.nl/ondermijning.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker