De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Achttien corona-patiënten in Franciscus Gasthuis & Vlietland, waarvan:

Twee patiënten op de IC

Twee patiënten op de IC

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Op dit moment liggen er 16 bewezen coronapatiënten op de corona-afdelingen van Franciscus Gasthuis & Vlietland plus 2 bewezen coronapatiënten op de intensive care (IC).

Dit meldt het ziekenhuis in een update per dinsdag 22 september, 18.00 uur. Bovendien heeft het ziekenhuis met patiënten te maken die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Het ziekenhuis hierover: "Het aantal verdenkingen fluctueert sterk; vandaag zijn dit 6 verdenkingen. Juist door het sterk wisselende aantal verdenkingen is het op momenten erg druk in het huis. Er worden veel testen gedaan bij patiënten, die in isolatie moeten totdat zij de uitslag hebben. Deze drukte vraagt veel van de collega’s op de betreffende afdelingen en in het laboratorium."

Met het toenemen van het aantal besmettingen wordt ook de 'Landelijk Coördinatie Patiënten Spreiding' (LCPS) weer operationeel. Afgelopen weken was de 'Regionale Coördinatie Patiënten Spreiding' (RCPS) al actief en zorgde voor de spreiding van de patiënten in de regio Rijnmond.

"Dit zorgt ervoor dat de corona-zorg goed verdeeld wordt over de regio, zodat overal de reguliere zorg ook verder kan. We zijn nu op het punt aangekomen dat als de regio ‘vol’ zit er landelijk uitgeplaatst kan gaan worden", zo meldt Franciscus Gasthuis & Vlietland. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het zorgnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker