De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Uitreiking lintjes aan 8 Schiedammers

Uitreiking lintjes aan 8 Schiedammers

SCHIEDAM - De traditionele lintjesregen, het uitreiken van de koninklijke onderscheidingen, vond dit jaar wegens de Corona-maatregelen niet kort voor Koningsdag plaats, maar vandaag. Acht Schiedammers kregen vandaag hun lintje opgespeld.

Vrijdag 3 juli is op verzoek van de minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties de landelijke dag waarop in heel Nederland de onderscheidingen worden uitgereikt. De versoepeling in coronamaatregelen maakt dat nu mogelijk. Burgemeester Cor Lamers had de gedecoreerden eerder al telefonisch op de hoogte gebracht van het heugelijke nieuws dat zij dit jaar een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij gaf daarbij aan dat er later in het jaar een uitreiking plaats zou vinden. Dat is dus 3 juli geworden.

De uitreiking gebeurde niet zoals gebruikelijk in de raadszaal, maar in de foyer van het Theater aan de Schie. Burgemeester Cor Lamers richtte tot ieder persoonlijk het woord, maar anders dan gewoonlijk was het niet de burgemeester die het lintje opspeldde, maar waren het de respectievelijke partners van de gedecoreerden die zich over deze taak ontfermden. Evenmin kregen zij na het lintje niet meteen een bos bloemen, maar werd deze bloemenhulde achteraf gebracht. Het aantal toeschouwers dat aanwezig kon zijn was vanwege de weliswaar versoepelde Coronamaatregelen nog beperkt. Een live-uitzending door SchieTV had die lacune kunnen opvangen. Wordt in normale jaren de uitreiking van de lintjes door de lokale omroep rechtstreeks uitgezonden, ditmaal was er een cameraman aanwezig die achteraf een verslag zal posten, al meldde de burgemeester vanochtend tijdens de uitreiking dat deze live te zien was op SchieTV. De reportage van SchieTV is nu wel elk uur op televisie te zien en op YouTube.

In Schiedam ontvingen dit jaar acht personen een lintje. Zeven personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Het gaat om:
Cora van Campenhout - Alarcon
Corrie Ooijkaas - Andriesse
Gerda Torenvliet - Boele
Hanneke Guijt - Drenth
Jos Heggelman (Ridder)
Martin Hermans
Bas van Houte
Martin Hermans
Koos Scheijbeler

De groepsfoto werd wél zoals gebruikelijk in de raadszaal van het Stadskantoor gemaakt.

Op de foto, van links naar rechts, Voorste rij: Cora van Campenhout en Corrie Ooijkaas; middelste rij: Hanneke Guijt, burgemeester Cor Lamers, GerdaTorenvliet, achterste rij: Koos Scheijbeler, Jos Heggelman, Bas van Houte, Martin Hermans  (foto door Jan van der Ploeg)

Video door Jan Willem de Boer van JW TV

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker