De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Informatie van mantelzorg tot terminale zorg en 'einde leven'

Valentijntje voor de Zorg

Valentijntje voor de Zorg

SCHIEDAM - Bij Monuta Schiedam is vanavond 13 februari - op de vooravond van Valentijnsdag - de informatiebijeenkomst 'Valentijntje voor de Zorg' gehouden over mantelzorg, palliatieve zorg, terminale zorg en 'einde leven'. Deelname was gratis. De avond was een initiatief van Monuta Schiedam, VPTZ, Minters, Hospice de Margriet en Stichting Triple C.

"De aftrap van Stichting Triple C met het event Valentijntje voor de Zorg was een succes. De avond bij Monuta werd goed bezocht door mantelzorgers en geïnteresseerden vanuit het netwerk. De bezoekers kregen een compliment op maat van het complimentenmeisje, konden workshops stoelyoga door Yoia, klankschalen van Muzikind en Kleurige Zaken volgen en veel informatie en inspiratie opdoen bij informatiestandjes van De haaknaald voor Kika, Hospice de Margriet, Inloophuis de boei, VPTZ, Bij Mij Assierraden, Jacques Tange, Stichting 4 sweet social, Ontruimingsdeal, Ambulancewens, Mantelzorgkalender, Claessens verzekeringen, Monuta en Levensverhalen van Voor Elkaar. Het toneelstuk Ontmanteld van Eckstein Maakwerk trok een volle zaal en de avond werd opgeluisterd met gitaarmuziek van Istvan. Stichting Triple C kijkt terug op een avond die naar meer smaakt en die klopt bij haar doel: het ontzorgen van de mantelzorger en einde leven uit de taboesfeer halen", zo kijkt Marijn Poel (voorzitter Stichting Triple C) tevreden terug op het vanavond gehouden evenement.

Onder de deelnemers werden prijzen verloot en wie een evaluatie invulde ontving een boek. De bijeenkomst werd gehouden bij Monuta Schiedam, aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan in Schiedam.
 
Over Stichting Triple C - Care, Cure & Culture
"Triple C is een nieuwe stichting in Schiedam en is een collectief van maatschappelijk betrokken ondernemende personen die een verschil willen maken in de zorg, welzijn en cultuur. Wij organiseren en faciliteren evenementen, workshops en lezingen om mensen met elkaar te verbinden, kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en te inspireren. Triple C is een platform voor jong & oud dat maatschappelijke uitdagingen op een creatieve manier aanpakt. Wij zijn ervan overtuigd dat dit kan bijdragen aan een sterke gemeenschap." Het bestuur van de stichting bestaat uit Marijn Poel, Jenneke van den Berg, Anette Kooij, Sandra Westein, Belinda Tange en Jim van den Berg.

Foto's: een volle zaal en verschillende informatieve stands, en laatste foto onder twee bestuursleden van de stichting Triple C Marijn Poel (links) en Jenneke van den Berg

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het nieuws over zorg in Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker