De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De nieuwe route blijft gehandhaafd

Varend Corso verplaatst naar 2021

Varend Corso verplaatst naar 2021

REGIO - Het 'Varend Corso' is een kleurrijk en fleurig spektakel dat reeds 21 keer te bewonderen is geweest in de regio. Op de 22ste editie moeten we in verband met de coronacrisis wachten tot volgend jaar. 

Voor het eerst zou het varende bloemencorso dit jaar (2 juli tot en met 5 juli 2020) ook door het Haagse centrum varen. Vlaardingen zou in tegenstelling tot voorgaande jaren aanvankelijk niet worden aangedaan, maar daar werd op teruggekomen, zodat ook Schiedammers in de buurt een kijkje konden gaan nemen. 

Door het landelijk verbod op samenkomsten tot 1 juni 2020 hebben de werkgroepen en deelnemers te weinig tijd voor de opbouw en de organisatie van dit fleurige spektakel. Daarnaast zijn de sierteeltsector en lokale ondernemers in moeilijke tijden terechtgekomen waardoor het niet gepast zou zijn om het Varend Corso door te laten gaan in 2020.

De 22ste editie van dit Varend Corso zal volgend jaar gehouden worden. Om al in de agenda te zetten: 1 tot en met 4 juli 2021. 

De nieuwe route van het Varend Corso en dagindeling blijven staan voor 2021, onder voorbehoud van vergunningen en financiën. Ook het thema ‘It’s showtime’ blijft gehandhaafd, zodat deelnemers niet voor niets hun voorbereidingen hebben gedaan. 

Foto: een kleurig versierde schuit tijdens een vorige editie van het Varende Corso in het Vlaardingse water (archieffoto door Gert Struijs)
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: