De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Vreemde figuren in Hof van Spaland

Vreemde figuren in Hof van Spaland

SCHIEDAM - Zaterdag liepen er nogal wat vreemde figuren in winkelcentrum Hof van Spaland. Veel winkelend publiek keek dan ook vreemd op. De bevers, welpen en scouts van de Scouting Tono-groep hielden een vossenjacht.

In kleine groepjes zochten de meisjes en jongens van de Scouting Tono-groep naar verklede figuren. Zo liep er een hippie rond, zo weggelopen uit de jaren 60 en een gevaarlijk uitziende heks, maar ook een zeer warm geklede eskimo. Dat waren nog de eenvoudig te herkennen vossen. Moeilijker was het bij de reiziger, die rondliep met een grote koffer, of de hardloopster of de lezer, die op zijn gemak een boek zat te lezen. “Zou dat een vos zijn?”, was dan ook een vraag die bij de jonge scouts regelmatig te horen was, direct gevold door “durf jij het te vragen??”. Zo was de vossenjacht van de Scouting Tono-groep niet alleen erg leuk, maar leerde het de kinderen ook nog initiatief tonen en lef gebruiken.

Uiteindelijk hadden alle groepjes alle verklede figuren gevonden. Daarom kregen ze van de reiziger, uit zijn grote koffer, wat lekkers als beloning. “Echt heel leuk”, aldus de 9-jarige Vera, die even daarvoor nog had geaarzeld of ze wel op de cowboy af durfde te stappen. Maar na een paar vossen was er geen aarzeling meer te bekennen.

Elke week organiseert de Scouting Tono-groep leerzame, uitdagende en vooral leuke activiteiten voor kinderen en jongeren van 4 tot 24 jaar oud. De Scouting Tono-groep doet dat volgens het programma van Scouting Nederland, waarbij samen, uitdaging en outdoor voorop staat. Ben je zelf geïnteresseerd, kijk dan op www.scoutingtono.nl

Foto's door Richard Spruit

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het verenigingsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​​


 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: