De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Afsluiting Wijkcultuurklassen

Afsluiting Wijkcultuurklassen

SCHIEDAM - Afgelopen januari werd de eerste periode van de Wijkcultuurklassen, die in 2018 zijn gestart, afgesloten met een feestelijke einduitvoering voor ouders en ander publiek op basisschool Het Startblok in Nieuwland. 

"Dit schooljaar zijn op meerdere scholen in Schiedam Oost en Nieuwland weer nieuwe Wijkcultuurklassen gestart. De Wijkcultuurklassen werden opgericht in 2016 door Mooi Werk samen met lokale sportinitiatieven om kinderen in de wijken op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met en mee te laten doen aan verschillende kunst- en sportactiviteiten. In 2018 werden de nieuwe disciplines circustheater, fotografie en mode toegevoegd die direct goed werden bezocht", aldus de Stichting Mooi Werk. 

Leerlingen van alle (basisschool-)leeftijden konden zich begin van het schooljaar inschrijven voor buitenschoolse lessen waarvan de eerste periode op 22 en 23 januari werd afgesloten met een einduitvoering op onder andere OBS Het Startblok in Nieuwland. Een spannende dag voor alle leerlingen van de deelnemende basisscholen. De uitvoering, gecombineerd met sportactiviteiten van Lekker Bezig Schiedam, werd een vrolijke en goedbezochte middag waarin alle leerlingen hun nieuw verworven vaardigheden en ontdekte talenten lieten zien in optredens en exposities.

Informatie over de Wijkcultuurklassen bij Renske Dzon van Stichting Mooi Werk via renske@stichtingmooiwerk.nl.
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: