De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Beatrixpark is 3 dagen Pleinbioscoop

Beatrixpark is 3 dagen Pleinbioscoop

SCHIEDAM - Donderdag 12 t/m zaterdag 14 september is er de Pleinbioscoop Schiedam in het Beatrixpark. Daar staan in de open lucht drie films op het programma: Lazzaro felice, Notting Hill en Isle of Dogs. De Pleinbioscoop in Rotterdam is de grootste openluchtbioscoop van Europa en bestaat al meer dan 30 jaar. Daarnaast vertoont Pleinbioscoop het hele jaar door films op bijzondere locaties. Dit is de eerste editie in Schiedam. 

De openingsfilm (donderdag 12 september) is Lazzaro felice, een zomers, Italiaans drama over een dromerige boerenjongen. De film werd wereldwijd bejubeld door critici en won in Cannes de prijs voor het beste scenario. Op vrijdag 13 september staat er een romantische klassieker op het programma: Notting Hill. Deze zoete, maar ook met scherpe Britse humor doorspekte film is dit jaar alweer twintig jaar oud. De slotfilm op zaterdag 14 september is een ode aan de viervoeters die het park graag bezoeken: Isle of Dogs van Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom). Deze stopmotionanimatie met sterrencast is gedetailleerd tot op de millimeter. 

Vanaf maandag 8 september wordt er opgebouwd in het park. Er komt een groot scherm te staan. Tickets voor de films kosten € 6. Je kunt een stoeltje huren (€1) of zelf een (camping)stoel meenemen. Er is een bar met drankjes en verse popcorn. De Schiedamse ondernemer Latte Heart Coffee & Cakes verzorgt de koffie en thee. Het terrein opent om 19:00 uur en het filmprogramma start om 20:30 uur. Het programma is rond 23:00 uur afgelopen.

De locatie van de openluchtbioscoop is het barbecueveld aan de Entree Parkweg (navigatie-adres: Parkweg 415). Meer dan 30 ondernemers in Schiedam Centrum en Hof van Spaland delen deze week stickers uit aan hun gasten en klanten. Met deze stickers kun je gratis een stoeltje huren op de Pleinbioscoop Schiedam. De lijst met alle ondernemers staat op de website vermeld. 

Pleinbioscoop Schiedam: donderdag, 12, vrijdag 13 & zaterdag 14 september 2019
Terrein open: 19:00 uur
Aanvang film: 20:30 uur
Einde programma: 23:00 uur
Locatie: Beatrixpark Schiedam (Entree Parkweg)
Tickets & info: www.pleinbioscoopschiedam.nl
Prijs: € 6 / stoeltje huren € 1

Foto: het barbecueveld van het Prinses Beatrixpark wordt voor drie dagen omgetoverd tot Pleinbioscoop (foto door Fleur Beerthuis)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer Online een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het filmnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker