De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Soms moet je kiezen tussen milieuvriendelijk en corona-proof

Bibliotheek breidt afhaalservice uit

Bibliotheek breidt afhaalservice uit

SCHIEDAM - De afhaalservice waarmee de Bibliotheek Schiedam deze week in de Korenbeurs is gestart, blijkt aan te slaan. Dat is voor de bibliotheek reden om de service nu ook in het weekend aan te bieden.

door Jan Schrijver

"De afhaalservice is een groot succes. Dat is voor ons reden om de service uit te breiden naar 7 dagen in de week, dus ook in het weekend, van 10.00 – 14.00 uur", zo meldt de bibliotheek.

Leden van de bibliotheek kunnen op de vertrouwde manier via de website of app boeken reserveren. Ze ontvangen een e-mail of telefoontje ter bevestiging. “We hebben ongeveer een werkdag nodig om de reservering te verwerken”, aldus Monique Verweijmeren, programmaleider bij de bibliotheek. "Je kunt ook boeken inleveren. Verpak alles dan  in een plastic tas, dan nemen wij ze in. Voorlopig betaal je geen boetes voor boeken die te laat zijn. Zondag 24 mei is de laatste dag van de afhaalservice, want de Korenbeurs gaat op 25 mei weer open voor publiek. Voorlopig alleen voor boekenuitleen.” Zie over de opening per 25 mei verder ons eerdere artikel.

Op social media is politieke discussie ontstaan over gebruik van plastic tassen bij de afhaalservice. Door ons om een reactie gevraagd, laat Suzanne Merema, woordvoerder Bibliotheek Schiedam, weten: “We proberen met de middelen die we hebben iedereen van dienst te zijn en moeten soms ook on the spot oplossingen bedenken voor corona-vraagstukken, waar we geen van allen nog veel ervaring mee hebben. We vragen bijvoorbeeld ook aan iedereen die boeken inlevert dit te doen in een plastic tas. Deze tassen laten we vervolgens 72 uur liggen, voordat we de boeken eruit halen en gaan verwerken en desinfecteren. Dit omdat het verhaal gaat dat het virus nog 72 uur in de lucht actief kan blijven. Milieuvriendelijk is het niet, maar corona-proof wel. Soms moet je kiezen. Papieren tassen worden hopelijk deze week geleverd, de Bibliotheek Schiedam heeft namelijk enige tijd geleden al de keus gemaakt nog meer te gaan vergroenen. Waar onze binnentuin natuurlijk het schoolvoorbeeld van is! Die is vanaf maandag 25 mei weer te bewonderen, want dan gaat de Korenbeurs weer open voor publiek.”

Foto 1: in de rij staande leden van de bibliotheek die gebruikmaken van de afhaalservice

Foto 2: wethouder Duncan Ruseler was de eerste die van de afhaalservice gebruikmaakte afgelopen maandag; er onstond politieke discussie over deze foto, zie ons eerdere artikel van vandaag

 


 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker