De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Diverse online-toepassingen als alternatief

Bibliotheek tot 1 juni gesloten

Bibliotheek tot 1 juni gesloten

SCHIEDAM - "Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid van gisteren is in goed overleg met de gemeente en de Raad van Toezicht vanochtend besloten dat de Bibliotheek Schiedam in ieder geval tot 1 juni haar deuren gesloten houdt of tot nadere berichtgeving door de regering tot een andere datum aanleiding geeft", zo laat de Bibliotheek Schiedam zojuist weten.

Alternatief voor het lenen van fysieke boeken is het downloaden van e-books. Is daar een toename in te zien door de coronacrisis? Theo Schilthuizen, directeur van de Bibliotheek Schiedam: "Vanuit de Koninklijke Bibliotheek hebben we doorgekregen dat het online bezoek enorm is gegroeid. Er is ruim 3,5 keer zoveel online bezoek geweest als in een normale periode. Zo lag het aantal gedownloade e-books afgelopen weekend op ongeveer 10.000 stuks voor geheel Nederland. We vervullen met de onlinemogelijkheden dus wel degelijk een vraag van het publiek. Momenteel worden er allerlei online-toepassingen ontwikkeld en beschikbaar gemaakt. Die zijn ook terug te vinden op onze eigen website. Zo hebben we vandaag een pagina gepubliceerd met veel leuke en nuttige dingen voor de jeugd die online beschikbaar zijn: https://www.debibliotheekschiedam.nl/actueel/leuk-en-nuttig.html "

Foto: de Bibliotheek Schiedam-directeur Theo Schilthuizen en burgemeester Cor Lamers op 3 maart 2020 bij het startsein voor de viering van het honderdjarig bestaan van de bibliotheek (foto door Jan Schrijver) Hier lees je het artikel start eeuwfeest

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker