De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bijna 1.500 posters besteld bij museum

Bijna 1.500 posters besteld bij museum

SCHIEDAM - Stedelijk Museum Schiedam lanceerde begin april de Troostkunst-actie. Het museum riep kunstenaars op foto's van kunstwerken in te sturen. Kunstwerken van vijftig kunstenaars werden op affiches afgebeeld. Die hangen in de stad en kunnen gratis worden aangevraagd. Inmiddels zijn er bijna vijftienhonderd posters besteld bij en verstuurd door het museum. 

Je kunt nog steeds bestellen. Op de website van het museum kun je alle posters bekijken. De posters zijn in twee formaten te bestellen. Sommige posters zijn in één of in beide formaten uitverkocht. De meest aangevraagde posters zijn die met de kunstwerken erop van Jacques Tange, Theo Gootjes, Willem den Broeder en Ankie Manders. Die zie je in dit artikel als afbeeldingen. 

Tegen betaling zijn er ook kaarten met de kunstwerken te bestellen. Hier lees je meer informatie over de Troostkunst-actie in een voorgaand artikel: Hang jij deze poster achter je raam?

"We kregen duizenden mails van mensen die het een heel sympathiek project vinden. Sommigen geven aan dat ze een extra donatie aan de kunstenaar willen doen. Ze waarderen de verscheidenheid en zeggen dat ze moeilijk kunnen kiezen. Veel mensen bestellen een affiche als cadeautje voor vrienden, familie of de buren", aldus het Stedelijk Museum Schiedam, "en er komt dus een tentoonstelling met de echte werken. De opening van die expositie in het museum is  maandag 1 juni aanstaande - tweede pinksterdag is dat - onder voorbehoud dat premier Rutte volgende week meldt dat de voor musea voorgenomen versoepeling daadwerkelijk  doorgaat".  (Hier lees je: op tweede pinksterdag corona-proof open)

Bijgaand de laatste stand van zaken voor wat betreft de Troostkunst-actie.

•    1.475 posters besteld 
•    8.000 kaarten waarvan 3.750 kaarten cadeau gedaan aan medewerkers en vrijwilligers Frankeland
•    75% van de bestellers van posters komt uit Schiedam
•    25% van de bestellers van posters komt uit de rest van Nederland + België en Canada 
•    40% van het landelijke publiek dat posters heeft besteld, geeft aan de afgelopen 5 jaar niet in het museum te zijn geweest 
  
Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker