De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Carnaval der Dieren in bibliotheek

Carnaval der Dieren in bibliotheek

SCHIEDAM - Carnaval der Dieren door De Sprookjespiano is een muzikale vertelvoorstelling naar de muziek van Camille Saint-Saëns voor kinderen van 4 jaar en ouder. De voorstelling vindt plaats in de Korenbeurs op dierendag, zondag 4 oktober. De eerste sesssie om 11.00 is uitverkocht. In verband met de grote belangstelling is er een extra sessie. Deze extra sessie is van 12.00 tot 12.30 uur.  

Een ware dierenparade komt voorbij in deze vertelling. De voorstelling laat kinderen kennismaken met de 'fantastische muzikale dieren'. Voor kinderen is het gratis, voor ouders/begeleiders € 2,50 p.p. In de extra sessie is plaats voor 20 volwassenen en 20 kinderen in totaal. Je dient je vooraf aan te melden bij de bibliotheek. 

De Sprookjespiano is een initiatief van Irma en Daphne Metaal. Irma studeerde hoofdvak piano bij Luba Edlina Dubinsky en Mila Baslawskaja aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde in 1983 af. In 1980 begon zij met werken in de Bibliotheek Schiedam omdat hier een fonotheek werd opgezet. De verbinding tussen muziek en verhalen werd toen letterlijk voor haar gelegd.

Daphne kreeg het pianospelen met de paplepel ingegoten met zo’n muzikale moeder. In 1998 werd zij voorleeskampioen van Schiedam. Binnen De Sprookjespiano kan zij haar liefde voor muziek en (voor)lezen combineren. Een langgekoesterde wens gaat hiermee in vervulling voor haar: “Verhalen nemen je mee op reis en muziek doet leven!“

Vooraf is er de mogelijkheid om te ontbijten in Césant in de Korenbeurs.

Foto: Irma (links) en Daphne Metaal
 


 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker