De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Concert piano en zang in Grote Kerk

Concert piano en zang in Grote Kerk

SCHIEDAM - Op zaterdag 12 oktober om 15.00 uur geeft pianiste Iryna Zhynkina samen met twee zangeressen een uur durend gratis toegankelijk concert in de Grote Kerk in Schiedam.

Iryna Zhynkina is de laatste jaren een bekende verschijning in de Grote Kerk geworden als pianobegeleidster van het Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus. Met name tijdens solo-partijen valt haar fraaie pianospel op. Iryna studeerde piano en zangpedagogiek op het conservatorium in Brest (Wit-Rusland ). Aansluitend was zij werkzaam als docente, gaf soloconcerten en begeleidde zangers, koren en instrumentalisten. Sinds 1998 woont zij in Zeeland en is zij ook daar een veel gevraagd pianiste en geeft zang- en pianoles.

Aanstaande zaterdag is zij in gezelschap van twee zangeressen, namelijk mezzosopraan Annelies Driesse-van Gemert en sopraan Annette de Ruyter-Keijzer. Annelies bespeelde als tienjarige al meerdere instrumenten op de muziekschool, is pas op latere leeftijd gaan zingen en heeft in meerdere koren, ensembles en muziektheaters solo gezongen en geacteerd. Samen met Iryna brengt zij regelmatig concerten ten gehore. Annette begon haar zangstudie op 17 jarige leeftijd, volgde masterclasses klassieke zang en koordirectie bij o.a. Hans Smout, Sigrid van der Linden en Ton Koopman. Zij geeft leiding aan een aantal koren. Iryna is tot op heden haar zangcoach.

Hun programma is opgebouwd uit een keur van werken van bekende en minder bekende componisten uit alle windstreken van Europa. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het muzieknieuws uit Schiedam Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker