De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Culture Sneak

Culture ontgroening voor brugklassers

Culture ontgroening voor brugklassers

SCHIEDAM - Afgelopen week vond de tweede editie van Culture Sneak plaats. Dit is een middag vol activiteiten bij Schiedamse culturele instellingen om kersverse brugklassers te laten ontdekken welke culturele activiteiten zij dit schooljaar allemaal kunnen verwachten.

Op vrijdag 6 september was het eendaagse cultuurfestival voor middelbare scholen Culture Sneak. Deze editie werd voor Lyceum Schravenlant georganiseerd in het centrum van Schiedam en is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de stad en tegelijk in contact te brengen met kunst- en cultuuractiviteiten die zij in eerste instantie misschien niet zouden kiezen. Tegelijk maken zij kennis met de stad én met elkaar, cultuur is daarin een prima bindmiddel.

Na een gezamenlijke kick-off op school gingen de ruim 150 brugklassers onder begeleiding van docenten in groepjes uiteen voor een culturele workshoproute langs het Wennekerpand, het Stedelijk Museum Schiedam, het Schiedams Gemeentearchief en Stichting Mooi Werk. Op het programma stonden onder meer moderne dans, hiphop, visual storytelling, capoeira, mode en lifestyle en het maken van een eigen Keith Haring kunstwerk. De kinderen reageerden enthousiast op de workshops. Waar zij soms eerst de kat uit de boom keken, droegen zij vervolgens zonder schroom hun eigen tekst op de beat voor tijdens de rapworkshop en acteerden zij er creatief op los bij de workshop visual storytelling. Het was een vrolijke middag vol nieuwe inspiratie en ervaringen voor de leerlingen.

Culture Sneak is een initiatief vanuit Stichting Mooi Werk in samenwerking met Lyceum Schravenlant en meerdere culturele instellingen in Schiedam. Dit jaar werd de tweede editie georganiseerd en de ambitie is om dit ‘cultuurfestival’ de komende jaren uit te bouwen tot een stadsbreed evenement voor Schiedamse middelbare scholen.

Meer informatie: Erik van Duijvenbode van Stichting Mooi Werk via educatie@stichtingmooiwerk.nl 

Foto's van twee Culture Sneak activiteiten in het Stedelijk Museum Schiedam (foto's door Wim van den Berg)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer Online een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het opleidings- en culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker