De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In Westvest90-kerk

De gitaar werd hip klassiek

De gitaar werd hip klassiek

SCHIEDAM - Gitarist Izhar Elias speelt aanstaande zondagmiddag 18 oktober in de Westvest90-kerk in Schiedam. Hij speelt werken uit het begin van de negentiende eeuw.

"Rond 1800 was de gitaar in opkomst en werd het een steeds 'hipper' instrument. De opkomende bourgeoisie ontdekte en omarmde de gitaar waardoor het in korte tijd emancipeerde tot een modieus kamermuziekinstrument. Er was grote vraag naar repertoire en talrijk waren dan ook de gitaarbewerkingen van muziek van jonge grootheden als Beethoven", zo schrijft de organisator.

Samen met violiste Quirine Scheffers en altvioliste Örzse Adam speelt Izhar Elias in Schiedam arrangementen uit die tijd, waaronder de bewerking die de Tsjechische gitarist en componist Wenzeslaus Matiegka maakte van Beethovens Serenade opus 8 en de bewerking van Beethovens Adelaide door de Franse gitarist Napoléon Coste. Elias bespeelt verschillende gitaren, waaronder een Carlo Guadagnini uit 1812.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er slechts dertig personen worden toegelaten. Daarom heeft de organisatie besloten om na het optreden van 15.00 uur een extra concert in te lassen om 17.00 uur. Het eerst concert is uitverkocht, voor het tweede optreden zijn nog kaarten beschikbaar. De optredens duren een uur.

Kaarten kosten 22,50 en kunnen uitsluitend worden besteld via kaartverkoop@westvest90.nl of 06-29 354 520. Het is niet mogelijk om voorafgaand aan het concert in de kerk kaartjes te kopen.

Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam. 

Foto: Izhar Elias

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het muzieknieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker