De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De Lego-Korenbeurs is klaar

De Lego-Korenbeurs is klaar

SCHIEDAM - Bezoekers die vanochtend om tien uur de heropende bibliotheek in de Korenbeurs binnengingen, werden blij verrast bij het zien van de in Lego nagebouwde Korenbeurs. In de periode dat de bibliotheek aan de Lange Haven gesloten is geweest, is de Lego-Korenbeurs door een geselecteerd team van vrijwilligers afgebouwd.

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

Hoe groot de nagebouwde Korenbeurs is, zie je goed op de foto boven waarop Theo Schilthuizen, directeur van De Bibliotheek Schiedam, vanmorgen trots achter het bouwwerk van ruim 35.000 Lego-stenen plaatsnam. 

Voor dit Lego-bouwproject, dat een van de onderdelen is van de viering van het eeuwfeest van De Bibliotheek Schiedam, is een bouwplateau aangelegd compleet met bouwsteigers. Van dit plateau kan het deel waar het Lego-bouwwerk op rust, dankzij een hydraulisch mechaniek zakken (vijfde foto onder), hetgeen het werken voor de bouwers beter mogelijk maakte.

Nu het werk af is, kan het laten zakken van het bouwwerk ook zijn nut bewijzen. Bezoekers kunnen als het Lego-bouwwerk gezakt is, een kijkje nemen door het glazen dak en zodoende het eveneens in detail nagebouwde interieur bewonderen (eerste en tweede foto onder).

De voorbereidingen voor het bouwen van de Lego-Korenbeurs startten in januari. Het bouwwerk was gepland om in de loop van de maand maart klaar te zijn. Na de opening van de jubileumfestiviteiten op 4 maart jl. gooide het coronavirus roet in het eten voor de viering van het eeuwfeest en kwam ook de bouw van het Lego-model stil te liggen.

Op 6 mei jl. zijn de bouwactiviteiten herstart, zo laat Jan van Bergen en Henegouwen van de bibliotheek ons weten. "We hebben onder de vrijwilligers in het bouwteam in verband met het coronavirus gezocht naar gezinsleden. Er waren verschillende combinaties van onder meer  'vader & zoon' en echtparen die erg enthousiast waren om de bouw te hervatten. Er is door deze combinaties én medewerkers van de bibliotheek, met inachtneming van de anderhalve meter afstand uiteraard, goed doorgewerkt en het liep ook allemaal goed, want je weet met zo'n Lego-project gaandeweg nooit of er weer wat ontbreekt. Het is heel erg leuk dat de Lego-Korenbeurs nu af is! Door de populariteit van het televisieprogramma Lego Masters verwachten we bovendien extra aandacht", aldus Jan van Bergen en Henegouwen. 

Hier lees je onze eerdere artikel over dit Lego-project: 
Architect nodig voor herbouw in Lego van Korenbeurs

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

1 commentaar(en) op artikel "De Lego-Korenbeurs is klaar"

mooi,daar kunnen ze trots op zijn!

Door: F van de Water Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker