De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Terra Ultima bij Stichting KunstWerkt

De wondere wereld van Raoul Deleo

De wondere wereld van Raoul Deleo

SCHIEDAM - Raoul Deleo is een van de deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling 'The Evolution of Evolution' die van 15 maart t/m 14 april bij Stichting KunstWerkt gehouden wordt. Als een soort 19de eeuwse ontdekkingsreiziger onderzoekt hij zijn Terra Ultima, een zoals hijzelf zegt, door hem ontdekt continent.

door Louise Melchers

Vanaf 2006 is hij bezig met het in kaart brengen van dit tot nu toe onbeschreven continent. Op een wereldkaart laat hij zien hoe de randen van het continent naar binnen krullen en hij noemt deze kaart dan ook 'Binnenwereld'. Twee keer per jaar reist hij af naar deze plaats om in zijn eentje op onderzoek uit te gaan. Hij bereist telkens weer een ander deel en maakt tekeningen en schilderijen van wat hij ziet. De locatie van zijn continent houdt hij angstvallig geheim. "Als ik er ben, ben ik er ook echt," zegt Raoul over zijn reizen. "De grote vraag is: zijn de dingen zoals ze zijn of kan de wereld in de menselijke geest nog wat opgerekt worden?"

Behalve twee schilderijen brengt Deleo ook nog het skelet van een uitgestorven diersoort van zijn continent mee alsmede een heleboel schedeltjes. Deze laatste liggen opgesteld in een vitrinekast. "Mijn werk bevindt zich een beetje op de grens van de wetenschap en de kunst. Ik heb ook in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam geëxposeerd." Zijn kunstwerken hebben dan ook wetenschappelijk klinkende namen als 'Zoïcophytus anemophorus' (zie foto boven).

De tentoonstelling 'The Evolution of Evolution' waarin 7 kunstenaars hun visie op de evolutie geven is tussen15 maart en 14 april op vrijdag t/m zondag (13.00-17.00 uur) te zien in Ruimte in Beweging, Boterstraat 81 in Schiedam. Lees hier meer over deze tentoonstelling.

Foto onder: Raoul bij de vitrinekast met skeletten en de kaart van zijn continent

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker