De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Annemieke de Schepper: 'De stille oorlog van mijn vader'

Debuut op Zeeuwse longlist

Debuut op Zeeuwse longlist

SCHIEDAM - De jury van de Zeeuwse Boekenprijs 2020 maakte vandaag bij Film by the Sea haar longlist met tien titels bekend. Een van de genomineerden is de Schiedamse schrijfster Annemieke de Schepper, die in augustus 2019 met haar boek 'De stille oorlog van mijn vader' debuteerde.

door Louise Melchers

Het zal je maar gebeuren dat je met je allereerste boek gelijk in aanmerking komt voor een Boekenprijs. Het overkomt Annemieke de Schepper met haar autobiografische roman  'De stille oorlog van mijn vader', waarin de hoofdpersoon Anne op zoek gaat naar haar familiegeschiedenis. De vergeten Slag om de Schelde speelt daarbij een grote rol.  

Voor de prijs worden zowel boeken over Zeeland als boeken van auteurs met een Zeeuwse achtergrond genomineerd. De prijzen bestaan uit een geldbedrag en een kunstwerk van een jaarlijks wisselende Zeeuwse kunstenaar. Dit jaar is dat Janne van Gilst. Daarnaast zijn er accolades, waarderingen van de jury, voor onder andere het beste debuut en het best uitgegeven boek. 

Annemieke verkeert in goed gezelschap, want ook schrijver Hans Steketee, staat met zijn boek 'De Warnow. Een schip, een man, een droom' op dezelfde lijst. Zijn boek gaat over acht muzikanten uit Schiedam en Zeeland die op 17 maart 2013 op het schip De Warnow uit de Voorhaven van Schiedam vertrokken. Drie van hen keerden nooit meer terug. In de Voorhaven, op de plek waar de Warnow ooit lag, is nu een gedenkteken te vinden. 

Schrijver Oek de Jong, ook geen onbekende in Schiedam (hij gaf een lezing voor het Literair Gezelschap Schiedam), staat met zijn boek Zwarte Schuur op dezelfde lijst. De andere genomineerden zijn: Dick de Bruijn, Tobias van Gent en Hans Sakkers, Wim Jansen, Gerhard de Kok, Loe Schout, Rinus Spruit en Fleur van der Weel.

Vorig jaar won Wessel te Gussinklo de prijs met zijn boek 'De Hoogstapelaar'. De 'Accolade Meest Originele Uitgave' ging naar Floortje Zwigtman en Sassafras de Bruin voor 'Het boek van leven'. 

De prijsuitreiking van de Zeeuwse Boekenprijs 2020 is op dinsdagavond 27 oktober.

Lees ook: 
Niemandsland tussen twee ouders ()
Oek de Jong en de pijn van het schrijven ()
Boek Oek de Jong op grote doek ()
Oek de Jong in Schiedam ()

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker