De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Galerie van Hedendaagse Kunstenaars 2020

Diet Wiegman stijgt met stip in top 100

Diet Wiegman stijgt met stip in top 100

SCHIEDAM - De Schiedamse kunstenaar Diet Wiegman is op de twintigste plaats geëindigd in de top 100 van hedendaagse kunstenaars. Vorig jaar stond hij op de 51ste positie. Kunstenaar van het jaar 2020 werd Saskia Boelsums. Deze verkiezing wordt sinds 2003 jaarlijks gehouden door de Stichting Kunstweek. 

In deze top 100  - de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars 2020 genoemd - staan levende (van geboorte of genaturaliseerde) Nederlandse beeldend kunstenaars, waarvan een deel woonachtig in het buitenland. 

"Stichting Kunstweek organiseert jaarlijks de verkiezing Kunstenaar van het jaar. Door de grootschalige opzet van de verkiezing draagt deze bij aan de bekendheid van beeldende kunst in het algemeen en de bekendheid van Nederlandse beeldend kunstenaars in het bijzonder. Daarbij zal de verkiezing een tijdsbeeld opleveren van de waardering van Nederlandse kunstenaars", aldus de Stichting Kunstweek.

Corneille was in 2003 de eerste die de titel Kunstenaar van het jaar kreeg. In 2005 kreeg de Schiedamse kunstenaar Jacques Tange deze eer. Andere bekende kunstenaars die deze titel wonnen waren o.a. Ans Markus (2010) en Erwin Olaf (2014). 

Hier kun je de top 100 van 2020 bekijken: https://www.kunstenaarvanhetjaar.nl/galerie-hedendaagse-kunstenaars/2020/

Hier lees je over de 'slaapservice' van Diet Wiegman: https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/diet-wiegman-geeft-slaapservice​

Foto's: Diet Wiegman tijdens de expositie begin 2017 in het Stedelijk Museum Schiedam, tweede foto onder zijn schaduwwerken tijdens deze expositie, zie het gehele artikel onder deze link: https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/magie-wiegman-uit-de-schaduw

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: