De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Dit weekend is S'DAM Festivalweekend

Dit weekend is S'DAM Festivalweekend

SCHIEDAM - Op 25 en 26 mei zorgen onder meer 'Proef! De Plantage', 'GinFever', de SWAN-market in Schiedam en een loungeboottour ervoor dat de historische binnenstad van Schiedam in het teken staat van ontspanning en vermaak. 

Met een gin- of jenevercocktail genieten van het zomergevoel in de gedistilleerd stad van Nederland, Schiedam. Luisteren naar muziek uit alle windstreken, het ontdekken van dichtkunst, lekker in het gras hangen met een hapje van één van de foodtrucks of uitgebreid struinen langs kraampjes met de mooiste handmade kleding en accessoires.
 
Proef! de Plantage 
Dit cultureel festival beleeft dit jaar zijn 3e editie. Het prachtige Schiedamse stadspark de Plantage staat een weekend lang in het teken van muziek, food, (klein)kunst, dichters en lokale ondernemers. 
Zaterdag 25 mei, 14.00 – 22.00 uur
Zondag 26 mei 13.00 – 20.00 uur
Locatie: het oudste stadspark van Nederland de Plantage, Tuinlaan Schiedam 
Info: www.proefdeplantage.nl

GinFever
Bij GinFever draait het om gin- en jenevercocktails en genieten van het bijna-zomergevoel. Kom van alles te weten over Gin en Jenever. Geniet op de binnenplaats van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam van heerlijke gins, cocktails en lekkere hapjes & drankjes en zomerse achtergrondmuziek. Een koortsachtig smaakvol evenement met verschillende tastings.
Zaterdag 25 mei, 14.00 – 22.00 uur
Zondag 26 mei, 13.00 – 20.00 uur
Locatie: Nationaal Jenevermuseum Schiedam
Info & kaartverkoop: www.jeneverfestival.nl/programma-ginfever-2019

SWAN.Schiedam 
SWAN - een lifestyle market - komt in de ‘early summer’ naar Schiedam, SWAN.Schiedam. SWAN. is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een markt waar divers aanbod als handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kidsitems, betaalbare kunst en toffe interieuritems worden aangeboden door de creatieve deelnemers.
Zaterdag 25 mei, 11.00 – 19.00 uur
Zondag 26 mei, 11.00 – 19.00 uur
Locatie: de kop van stadspark de Plantage
Entree: gratis
Info: www.swanmarket.nl 

Loungeboot Distillers Tour
Stap ter hoogte van de Havenkerk op de loungeboot en vaar door Schiedam. Geniet van het uitzicht vanaf het water. Stap aan wal bij de distilleerderijen Loopuyt, Koninklijke de Kuyper en Onder de Boompjes en krijg een kijkje achter de schermen. Geniet op de terugweg van een Bobby’s gin en stap uit voor de deur van GinFever. 
Opstaptijden:
Zaterdag 25 mei, 12.00 en 15.00 uur 
Zondag 26 mei, 12.00 en 15.00 uur
Info & kaartverkoop: https://www.sdam.nl/zien-doen/tours-tickets/info/loungeboot-distillers-tour

Relaxen aan het water 
Van festival naar festival aan het hoppen? Drink een verkoelend drankje op één van de terrassen aan de Lange Haven. Verwacht onder meer een exclusieve preview van de nieuwste horecazaak van Schiedam (1714 Bar & Bites, het 'nieuwe Prego'), barbecuegeuren, dé gezonde en muzikale festivalweekend kickstarter en een prikkelende gin-chocolade workshop. Dompel je onder in alles wat de Lange Haven te bieden heeft.

Samen sterk in S’DAM
De historische binnenstad van Schiedam is populair bij de inwoners, steeds meer in trek bij bezoekers uit de rest van Nederland en zelfs buiten de eigen landsgrenzen. Schiedam heeft een buitengewoon mooi ‘decor’ om te recreëren. Met de Schiedamse evenementen levert de stad een bijdrage aan S’DAM als aantrekkelijke kunst & cultuurstad voor bewoners en bezoekers. Tijdens het festivalweekend 25 & 26 mei slaan de evenementen Proef! de Plantage, GinFever, Swan. Schiedam, distilleerders Koninklijke de Kuyper, Herman Jansen, Loopuyt en Onder de Boompjes, horeca gelegenheden, Stichting Rondvaarten Schiedam, Productiefront, Gemeente Schiedam en Stichting Promotie Schiedam de handen ineen om een zinderend weekend te verzorgen. 

Lentefeest
In het Prinses Beatrixpark is het zondag 26 mei Lentefeest met schaapscheren en de opening van de bijenstal in de heemtuin en allerlei activiteiten voor kinderen bij de speeltuin van 12.00 uur tot 16.00 uur

Foto: Proef! de Plantage (foto door Sander Krijger)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het nieuws over evenementen in Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: