De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In november staan de dames in Schiedam op de planken

Dolly Dots gaan weer op tournee

Dolly Dots gaan weer op tournee

SCHIEDAM - De legendarische meidengroep de Dolly Dots, die iedereen kent van hits als Love Me Just a Little Bit More en Radio, gaat in seizoen 2020-2021 op tour. Zaterdagavond 14 november 2020 staat de groep in Schiedam op de planken in Theater aan de Schie. Schiedamse Anita Heilker (1960) is één van de Dolly Dots. 

Na de succesvolle reünie van de Dolly Dots in 2007 en 2008 met uitverkochte concerten in Ahoy en een tour door alle concerthallen overleed Ria Brieffies in 2009 na een ziekbed. Daarmee was het klaar, vonden de dames. Één voor allen, allen voor één. In 2016 traden ze toch weer kort op bij de Toppers in de Arena en dat bleek hartverwarmend leuk.

De vijf dames uit de groep van toen - Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Angéla Kramers - vieren het 40-jarig jubileum van de groep met een theatertour, begeleid door een band onder leiding van Sven Figee. In september start de tournee in Rotterdam in het Nieuwe Luxor Theater. Zaterdag 14 november is de voorstelling Sisters on Tour te zien in Theater aan de Schie. 

Theaterconcert
Tijdens Sisters on Tour komen uiteraard vele hits voorbij, maar deze keer willen de dames ook het verhaal achter het succes vertellen. Hoe was het om een Dolly Dot te zijn? Wat gebeurde er achter de schermen en hoe gingen ze ermee om? Waar de Dolly Dots ook terecht kwamen en wat ze ook deden; het was altijd een krankzinnig circus waarin ze terechtkwamen. Als groep waren ze een bezienswaardigheid en samen groeiden ze op in een glazen kooi. Ze waren op zichzelf aangewezen. Gelukkig hadden ze elkaar en ze maakten er altijd wat van.  

"Het belooft zaterdag 14 november 2020 een intieme avond te worden met ouder wordende voormalige tieneridolen, die met veel zelfspot terugkijken naar die bijzondere tijd met elkaar", zo schrijft het Theater aan de Schie in de aankondiging van het concert van de Dolly Dots.

Kaartverkoop en informatie
Zaterdag 14 november, aanvang 20.15 uur, in Theater aan de Schie
Kaarten kosten 49,50 euro
De kaartverkoop voor de Dolly Dots – Sisters on tour is vandaag - woensdag 29 januari 2020 om 12.00 uur - gestart via Theater aan de Schie

Foto: van links naar rechts Esther Oosterbeek, Patty Zomer, Angela Groothuizen, Anita Heilker en Angéla Kramers (foto door Roger Neve)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: