De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Muziekfestival in Noletloodsen met o.a. Massada, Dijkhuizen/Gare du Nord, Ellen te Damme, DJ Cross, en veel meer artiesten

Duo Dulfer opent MusicDistillery

Duo Dulfer opent MusicDistillery

SCHIEDAM - Nog een paar dagen te gaan en het is weer zover: vrijdag 11 oktober, zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober drie dagen muziek op het festival MusicDistillery in de Noletloodsen aan de Buitenhavenweg. De derde editie barst los met artiesten die er niet om liegen, zoals Candy en Hans Dulfer die met band het festival vrijdag openen, Massada, MC Piper, Carolina Dijkhuizen, Gare du Nord, Ellen ten Damme en DJ Cross. Het belooft gezellig druk te worden: er zijn al veel kaarten verkocht - zowel passe-partouts voor alle dagen als dagkaarten - maar het festival is nog niet uitverkocht. 

"Drie dagen lang treden artiesten van wereldfaam dan op in de jeneverstad Schiedam. Ze nemen muziekliefhebbers mee van New Orleans tot Casablanca en van Lagos weer terug naar Schiedam. MusicDistillery is geen massaal festival, maar een underground club met bijzondere ontmoetingen", zegt programmeur van het festival Nathalie Lans. “We hebben de naam MusicDistillery weer eer aan willen doen door een distillaat van muziekstijlen te brengen. De eerste avond staat in het teken van de bakermat New Orleans, zaterdagavond brengen we soul & funk en zondag nemen o.a. Ellen ten Damme en Massada de luisteraars mee op wereldreis." Samen met Frans van Krugten, Enno Lobo en Rob Roskam wil zij met MusicDistillery een plek bieden waar muziek de hoofdzaak is. “Geen groot festival want daar hebben we al heel veel mooie varianten van in Nederland, maar een plek voor de echte muziekliefhebber. Daar waar de artiesten graag spelen en samen met het publiek in hun muziekbubble stappen, daar waar je nog een lekker Schiedams drankje met de muzikanten drinkt,” legt Nathalie Lans uit. 

Bijzondere muzikale ontmoetingen zijn het uitgangspunt. MC Piper uit New Orleans is Master of Ceremonies tijdens MusicDistillery 2019. Hij ruilt voor een paar dagen de legendarische Bourbon Street in voor de Schiedamse Buitenhavenweg. Saxofonist Candy Dulfer die tijdens de openingsavond optreedt, behoeft eigenlijk geen introductie. Ze startte haar eigen band toen ze 13 jaar jong was en speelt sindsdien overal ter wereld. Ze deelde het podium met Dave Stuart en natuurlijk de wereldberoemde Prince waarmee ze jarenlang tourde en meespeelde op zijn albums. Ze werkte samen met grote namen in de muziek. Van Morrison, Maceo Parker, Sheila E., Mavis Staples, Lionel Richie, Beyoncé, Pink Floyd, Chaka Khan en zelfs Aretha Franklin. “Maar Candy bleef vooral bij zichzelf en hoe fantastisch dat klinkt, laat ze ons tijdens de openingsavond van MusicDistillery horen! Samen met haar vader Hans en al die andere kanjers uit de band!” licht Nathalie Lans toe. Bijzonder noemt zij ook Etuk Ubong. “Hij is de snel rijzende ster van Nigeria. Ik weet zeker dat we nog veel gaan horen van deze Afrikaanse trompettist. De Engelse muziekscene heeft deze fantastische muzikant al ontdekt en MusicDistillery introduceert Etuk Ubong + The Etuk Philosophy graag bij het Nederlandse publiek.” 

“Tijdens de Soul & Funk Saturday gaat het zeker los,” vervolgt Nathalie Lans. “We hebben Thank God it’s Donna!, A tribute to Donna Summer met Gare du Nord starring Carolina Dijkhuizen. Een spetterende live show die de 70’s en 80’s disco parties laat herleven. En wat dacht je van DJ Cross die aansluitend gaat draaien? We hebben daarmee een wereldprimeur! DJ Cross bepaalde lange tijd de muzikale smaak van Nederland. Hij zette het eerste Nederlandse muziek-tv-station ‘The Music Factory’ op en was nadat TMF in 2001 werd overgenomen door MTV Networks, head of music voor TMF, MTV en The Box. De muzikale duizendpoot was daarnaast jarenlang jurylid van de Edisons muziekprijs en in het nachtleven actief als ‘the one and only’ DJ Cross. Speciaal voor MusicDistillery heeft hij een set voorbereid; Full Force door het muzikale verleden. Een tribute aan de periode die de huidige danscene heeft gevormd.” 

Massada stond al lang op het verlanglijstje van MusicDistillery. De band tourt al meer dan 40 jaar de wereld rond, van Pinkpop tot Java Jazz festival. “De legendarische latin rockband van bandleider Johnny Manuhutu schittert nog net zo als in de beginjaren,“ vertelt Nathalie Lans. “We zijn er dan ook trots op dat Massada de derde editie van MusicDistillery afsluit. Maar eigenlijk geldt dat voor alle bands. Want ook multi-talent Ellen ten Damme heeft in haar idioot drukke theatertour tijd vrijgemaakt voor MusicDistillery 2019. We hebben de eer een voorproefje te krijgen van haar nieuwe show met muziek van onder anderen Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker. We hebben allemaal heel veel zin in de derde editie van MusicDistillery en tellen de weken af,” besluit Nathalie Lans. 

MusicDistillery 11-13 oktober 2019. Kijk voor tickets en het volledige programma op: www.musicdistillery.nl 

Hier kun je een interview zien door Jan Willem de Boer van JW TV met Nathalie Lans.

Foto onder: Massada (foto door Peter Veerman)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het muzieknieuws uit Schiedam e.o. Alvast dank.
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker