De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Iktoon Schiedam

Eindfeest van de amateurkunst

Eindfeest van de amateurkunst

SCHIEDAM - Tijdens Iktoon worden jaarlijks landelijk de amateurkunsten in het zonnetje gezet, zo ook in Schiedam, de gehele maand juni. Op 29 juni wordt de maand afgesloten in de Bibliotheek in de Korenbeurs tijdens een feestelijke eindmanifestatie waarbij het Dagboek van Schiedam wordt gepresenteerd, koren en orkesten het Iktoon-lied en eigen repertoire ten gehore brengen, dansclinics worden gegeven en bezoekers de expositie van beeldende amateurkunst kunnen bewonderen. 

Kom je ook een kijkje nemen of meedoen aan een van de activiteiten tijdens de eindmanifestatie? De middag duurt van 12:00 tot 17:00 uur aan de Lange Haven 145, toegang/deelname is gratis. Voor vragen kun je contact opnemen met Margo Onnes via margo@stichtingmooiwerk.nl 

Mooi Werk organiseert deze maand samen met amateurkunstenaars en instellingen in de vorm van verschillende workshops, een gezamenlijk kunstwerk, een Iktoon-lied en een feestelijke afsluiting in de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs. Het programma staat op www.stichtingmooiwerk.nl  Het is een maand voor amateurkunstenaars zelf én iedereen die geïnteresseerd is of zelf aan de slag wil.  

Het is de derde keer dat Stichting Mooi Werk 'Iktoon in Schiedam' organiseert. Met ruim 400 kunstenaars is er weer een programma gemaakt dat Schiedam van zijn beste kant laat zien, in alle buurten van de stad. Ontmoetingen vormen een rode draad in het programma; tussen deelnemers en kunstenaars en met de kunstwerken. Ontmoetingen van allerlei Schiedammers die leiden tot verhalen en gesprekken. Tijdens de maand kunt je Iktoon Cultuurvangers tegenkomen. Zij vangen verhalen van Schiedammers en verwerken die tot kunstwerken die samen in het Dagboek van Schiedam komen. Dit kunstwerk kun je gedurende de maand juni bewonderen in het Stedelijk Museum Schiedam, waar het werk langzaam groeit. Het Dagboek komt mede tot stand door een samenwerking tussen stichting Mooi Werk en Mijn Schiedam (onderdeel van het Stedelijk Museum Schiedam). 

Naast het gezamenlijke kunstwerk wordt er tijdens de Iktoon-maand door Schiedamse koren en muziekverenigingen gewerkt aan een Iktoon-lied en kunnen Schiedammers hun talenten ontdekken in workshops bij amateurkunstverenigingen in de hele stad.

Foto boven: repeteren met een koor (foto door Look J. Boden)

Foto (eerste foto onder): op zaterdag 1 juni werd Iktoon Schiedam 2019 afgetrapt met een feestelijke bijeenkomst bij Mooi Werk voor de deelnemende partijen. Deze hele maand staan workshops, activiteiten, een gezamenlijk kunstwerk en eindmanifestatie van uiteenlopende amateurkunsten op het programma

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het nieuws over culturele evenementen in Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker