De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Theaterfoyer is gratis beschikbaar voor schoolmusicals

Eindmusical 2020 in Theater aan de Schie

Eindmusical 2020 in Theater aan de Schie

SCHIEDAM - Het einde van het schooljaar nadert; scholen treffen voorbereidingen voor de afscheidsavonden en schoolmusicals van groep 8. "Scholen hebben vaak beperkte ruimte om maximaal honderd mensen te kunnen ontvangen. Om deze leerlingen een onvergetelijke ervaring en beleving mee te geven, stelt Theater aan de Schie de theaterfoyer beschikbaar", zo heeft het theater eind van de vrijdagmiddag bekendgemaakt door middel van een persbericht.

Inmiddels hebben zich al een aantal scholen gemeld. Er zijn nog data beschikbaar. Rob Roos: “Met lede ogen zagen we aan dat de schoolmusicals niet door konden gaan vanwege de coronamaatregelen. Dat is voor de kinderen een drama. Toen duidelijk werd dat het onderhoud aan onze foyervloer sneller klaar was dan voorzien, hebben we direct alle Schiedamse scholen gebeld om de foyer gratis aan te bieden voor de uitvoering van de schoolmusical. Wij zijn erg blij dat we kunnen helpen. En niet in de laatste plaats omdat we heel blij zijn weer publiek te kunnen ontvangen in het theater.”

Interesse? Wanneer een school zijn afscheidsmoment in Theater aan de Schie wenst plaats te laten vinden, kan de school contact opnemen met Ronald Kievit, rkievit@theateraandeschie.nl

Hier lees je over dit onderwerp ons eerdere artikel van donderdag 18 juni 2020
Wethouder Duncan Ruseler meldt dat hij vanmiddag overleg met positieve uitkomst heeft gehad met het Theater aan de Schie over de mogelijkheden voor het opvoeren van de zogenoemde 'eindmusicals' van basisscholen in het theater.

"Het theater stelt zich open voor verschillende eindmusicals van groep 8 klassen in Schiedam; zodat ouders ze met anderhalve meter afstand kunnen volgen. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. deelt mee in de kosten. Prachtig initiatief!!", zo laat de wethouder weten. 

Een hoogtepunt in de jaren op de basisschool is voor veel leerlingen het uitvoeren van de zogenoemde 'eindmusical'. Met zo'n opvoering voor een publiek van ouders, broers en zussen, en misschien ook wel opa(s) en oma(s), sluiten de leerlingen op feestelijk wijze een levensfase af om na de zomervakantie aan een nieuwe fase te beginnen, de middelbare school. Door de coronacrisis is er veel in het water gevallen en dreigt ook de eindmusical niet door te gaan. Door bovengenoemde creatieve krachtenbundeling gloort nu hoop voor de eindmusical doordat je deze als basisschool in Theater aan de Schie kan houden, daarbij rekening houdend met de corona-vereisten. 

Of het tot een uitvoering komt van groep 8 zal ook afhangen van de getroffen voorbereidingen. Was alle hoop al vervlogen op een school en waren daarmee ook repetities stilgelegd? Of is men toch blijven geloven in de eindmusical van 2020 en doorgegaan met schilderen van het decor, naaien van de kostuums en het leren van teksten en liedjes, enzovoort? Op twitter lezen we een reactie van Stadsdichter Yvette Neuschwanger: "Zo fijn; ik hoop voor mijn meiden dat het gaat lukken met hun school."

Foto: de foyer tijdens de Parade aan de Schie (archieffoto, bron Theater aan de Schie)

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker