De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Urban Distortion in Grote Prijs van Dordt

Fietsenmaker én hardrocker

Fietsenmaker én hardrocker

SCHIEDAM - De Schiedamse rockband Urban Distortion timmert lekker aan de weg. Onlangs heeft de band een prijs gewonnen in Limburg en aanstaande zaterdag staat de band in een nieuwe battle in Dordrecht. Jan Willem de Boer sprak met Ronald Barto en legde een repetitie van de band vast. 

Urban Distortion is een Schiedamse rockband met 60, 70, 80-er jaren rock, beetje sonar, randje metal, zo omschrijft bandlid Ronald Barto (foto onder), die sommigen zullen herkennen als de fietsenmaker uit Kethel, die ongeveer een jaar geleden verhuisde van Kethel-Dorp naar het enkele honderden meters verderop liggende bedrijventerrein Kethelvaart. In Limburg in het plaatsje Urmond werd een batlle of bands gewonnen. De prijs die dit heeft opgeleverd is dat de band de openingsact is op het festival UrPop in Urmond op 30 mei 2019. Aanstaande zaterdag is de band in de buurt te zien: in de Popcentrale, Noordendijk 148 in Dordrecht. Daar doet de band mee aan de Grote Prijs van Dordt. 

De band repeteert in de aula van de oude muziekschool. Die ruimte wordt gedeeld met de Rijnmond Band. Hier zie je de video die Jan Willem de Boer van JW TV maakte, waarin Ronald Barto de overige bandleden voorstelt en waarmee een muzikaal voorproefje wordt gegeven van wat de band te bieden heeft.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: