De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Fluisterboot per direct uit de vaart

Fluisterboot per direct uit de vaart

SCHIEDAM - Het bestuur van de Stichting Rondvaarten Schiedam is vanwege de verscherpte coronamaatregelen het rondvaartseizoen met ingang van heden woensdag 14 oktober gestopt.

"Normaal eindigt het seizoen pas eind oktober. Maar door de toename van het aantal besmettingen en de nieuwe regels van het kabinet is dit besluit genomen. Uitstapjes moeten worden beperkt en er wordt geadviseerd om zo min mogelijk te reizen. Dat zal resulteren in veel minder bezoekers", zo legt Ad van Leeuwen, voorzitter van de stichting, uit waarom het vaarseizoen per onmiddellijk is stopgezet. "Het bestuur vindt het ongepast en onverantwoord om door te blijven varen. De veiligheid en gezondheid van de passagiers en de medewerkers krijgen de hoogste prioriteit. Hiermee hoopt de stichting bij te dragen aan het terugdringen van het virus."

De boten worden binnenkort uit het water getakeld en gaan de winterstalling in. Stichting Rondvaarten Schiedam geeft aan van harte te hopen dat de fluisterboten vanaf april volgend jaar weer volop kunnen varen.

Foto: de fluisterboot vaart tot de Koninginnebrug en draait daar, terwijl Frans de Mol, een van de gidsen die als vrijwilligers de toeristen het hele vaarseizoen door van informatie voorzien, iets vertelt over de Buitensluis en de Nolet-molen (foto gemaakt op 6 september 2020, door Louise Melchers)

Lees ook:
Fluisterboot gaat weer zes dagen varen ()
Noordvestgracht moet doorvaarbaar worden ()
Met paddle, sloep of boot door de havens ()
Vanaf 2 juli vaart de fluisterboot ()
Fluisterboot ligt weer in het water ()
Fluisterboot nog niet in de vaart ()
13.000 passagiers namen de fluisterboot ()

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker