De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Fototentoonstelling 'Hendrix in Holland'

Fototentoonstelling 'Hendrix in Holland'

SCHIEDAM - Vanaf vandaag is in De Fotowerkplaats aan de Gerrit Verboonstraat 14 de fototentoonstelling 'Hendrix in Holland' te bezichtigen. Jan Willem de Boer sprak met organisator Wim van Zon over de fototentoonstelling over de legendarische gitarist Jimi Hendrix die slechts één keer in zijn korte leven optrad in Nederland.

Fotograaf Rob Bosboom was namens tijdschrift Muziek Expres bij dit optreden in november 1967 in Ahoy Rotterdam. Van hem zijn er veel foto's te zien op de tentoonstelling die tot en met 18 oktober te zien is op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. De entree is 4,50 euro.

Jimi Hendrix (Seattle, 27 november 1942 – Londen, 18 september 1970) zou de rockmuziek veranderen, zegt Wim van Zon over de invloed van deze fenomenale gitarist. "Van een instrument dat vooral diende voor begeleiding maakte hij de gitaar tot het solo-instrument van de jaren zestig, zeventig en verder." 

Er wordt ook een boek uitgebracht over 'Hendrix in Holland'. 

Je kunt de reportage van Jan Willem de Boer van JW TV op YouTube zien door op de foto hieronder te klikken.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker