De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Geheimen achter Nederlandse jenevers

Geheimen achter Nederlandse jenevers

"We hebben een jaar van verandering achter de rug. Zo is er een bijna geheel vernieuwd bestuur aangetreden", zei Jos Poolman, de voorzitter van de Vrienden van het Jenevermuseum, gisteren tijdens de mede door de Vrienden georganiseerde nieuwjaarsreceptie in het Jenevermuseum in Schiedam.

De 'Vereniging Vrienden van het Jenevermuseum' bestaat sinds 2004 en heeft ongeveer 280 leden. "We hebben ook een actief jaar gehad; als voorbeeld noem ik de succesvolle excursie naar de distilleerderij De IJsvogel en de bierbouwerij Hertog Jan in Arcen en de goed bezochte lezingen. Een van de voornemens van het bestuur is het verder verstevigen van de samenwerking met het Jenevermuseum en met onze zusterorganisaties. We hebben een brede doelstelling, namelijk om een ambassadeursrol te vervullen ten bate van het museum", aldus Poolman. 

Poolman bracht enkele activiteiten die in het nieuwe jaar op het programma staan onder de aandacht. "Allereerst is er de lezing dit jaar van onze Sociëteit de Locomotief op zondag 1 maart in de Melcherszaal van het Jenevermuseum. Wim Lagendijk gaat dan in op de geheimen achter de huidige Nederlandse jenevers. Ook noem ik onze excursie op zaterdag 25 april naar distilleerderij Zuidam in Baarle-Nassau."

Rob van der Stel, coördinator activiteiten in het bestuur van deze vereniging, vertelde voor de camera van Jan Willem de Boer van JW TV over de vereniging. Dat kun je hier zien. Het bestuur bestaat naast Jos en Rob verder uit: Ton Heuchemer, ​Kees Reichardt, Hans van de Linde, Leo van den Adel en Wim van den Bergh.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker