De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

GinFever in het Jenevermuseum

GinFever in het Jenevermuseum

SCHIEDAM - De tweede editie van GinFever vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats in het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. Het tweedaagse festival staat in het teken van gin en van zijn voorloper: jenever.

"Veelbelovende distillateurs en (inter)nationale bartenders zijn het hele weekend present en leren bezoekers werkelijk alles over de populaire dranken tijdens demonstraties en proeverijen", schrijft het Jenevermuseum. "Bezoekers kunnen de heringerichte museumzalen bewonderen, cocktails laten shaken door internationaal bekende bartenders en van de zonnestralen genieten op de bijbehorende binnenplaats. Het Proefplein is bij uitstek dé plek om kennis te maken met verrassende nieuwe gin- en jenevermerken."

Marjolein Beumer, directeur van het Jenevermuseum: ‘’Wat GinFever zo leuk maakt, is dat het zowel jenever als gin in het zonnetje zet. Liefhebbers kunnen - naast grote namen als Bobby’s, KETEL1 en Loopuyt - op ontdekkingstocht naar nieuwe, veelbelovende labels. Voor iedereen die iets wil leren over gin, jenever en cocktails is het een gezellig voorjaarsuitje. Uiteraard wel voor de 18 plus bezoeker.’’

GinFever is dit jaar onderdeel van het S’DAM festivalweekend en werkt samen met Proef! de Plantage, SWAN.Schiedam en de loungeboot tour in samenwerking met Schiedamse distillateurs (lees hier ons eerdere artikel).

GinFever
Openingstijden zaterdag: 14.00 – 22.00 uur
Openingstijden zondag: 13.00 – 20.00 uur
Prijs dagticket: € 12,50
Ticketverkoop en programma: www.jeneverfestival.nl
Nationaal Jenevermuseum | Lange Haven 74-76 | 3111 CH Schiedam | www.jenevermuseum.nl

Foto door Alyssa van Heyst

Dit artikel gaat ook over gin: Deelder Hard, het hek van de (Schie)dam

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het evenementennieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker