De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Het Coöp-winkeltje is weer open

Het Coöp-winkeltje is weer open

SCHIEDAM - Vrijwilliger en bestuurslid Marc Oudshoff van het Nationaal Coöperatie Museum zit vanmiddag om één minuut over één een kopje koffie te drinken op een van die grote rode schijven op de Appelmarkt, op het hoekje met de Lange Haven. Een toerist spreekt hem aan, of hij weet of het winkeltje open is? "Ja we zijn een minuut geleden weer open gegaan, treed binnen", zo luidt zijn antwoord.

Het 'Nationaal Coöperatie Museum' was wegens de coronamaatregelen dicht gegaan. Vanaf vandaag, woensdag 3 juni, is het winkeltje in het museum weer open. "We zijn een klein museum, we hebben nog wat meer tijd nodig om de vele regels die in het museumcoronaprotocol staan door te nemen en door te voeren. We hebben besloten het winkeltje wel alvast open te doen, vanaf vandaag dus." 

In het winkeltje is pinnen niet mogelijk. "Het gaat om zulke kleine bedragen. Ze kopen een zakje dropjes of snoep. De bankkosten voor pinnen zouden te zwaar wegen", zo legt hij uit. 

Het 'Coöp-winkeltje' ofwel 'snoepwinkeltje' is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Er mag maximaal één klant tegelijk in de winkel. 

Je vindt het museum en zijn winkeltje aan de Lange Haven 84 in Schiedam

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker