De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Willy Heikamp wint 1500 €

Idee voor speelplek op Dreesplein

Idee voor speelplek op Dreesplein

SCHIEDAM - Afgelopen zaterdag werd de iktoon-manifestatie in De Bibliotheek Schiedam afgesloten met een kleine bijeenkomst in de de Beurszaal. De hele dag mocht de organisatie al genieten van mooie temperaturen, maar rond vijf uur kregen de genomineerden voor de Mooi Werk Cultuurprijs het figuurlijk nog een graadje warmer.

Vanaf mei konden Schiedammers een cultureel plan indienen voor hun wijk of voor de stad. Hiermee maakten ze kans op 1.500 euro als startbedrag, plus ondersteuning van één van de Cultuurscouts van Mooi Werk. 

Een jury, bestaande uit voorzitter Julia Snikkers, Rob Holmer en Mooi Werk-directeur Jolanda Copier, had de taak om een keuze te maken. 

Nieuwland in de prijzen
De winnaar van de Mooi Werk Cultuurprijs is Willy Heikamp met 'Nieuwland aan de Slag'. Heikamp heeft het idee om met een kunstenaar een speelplek te schilderen op het Dreesplein in Nieuwland. Het plein is nu nog leeg, maar er wordt gedacht aan een hinkelbaan en een groot schaakbord en ruimte voor bijvoorbeeld een poppen- en boekenkast voor de kinderen uit de buurt. Dit alles in samenwerking met de scholen uit de buurt en het welzijnswerk.

De jury vind dit het beste plan van alle inzendingen, omdat de insteek van de prijs is om met een kunstdiscipline, zoals schilderen, dans of fotografie, bewoners van Schiedam te betrekken bij een project en een verschil te maken in een wijk of buurt. Alle vakjes konden bij dit project aangevinkt worden.

Naast de winnaar, die een bedrag van € 1.500 ontvangt, kan iedere deelnemer rekenen op ondersteuning van de cultuurscouts van Mooi Werk. Zij bekijken of de plannen echt haalbaar zijn en helpen onder meer bij het uitwerken van het projectplan om budgetten aan te kunnen vragen en koppelen de initiatiefnemers aan samenwerkingspartners.

Jan Willem de Boer van JW TV nam een kijkje bij het iktoon-festival; je kunt de video zien door op de eerste afbeelding hieronder te klikken.

Foto: Willy Heikamp (foto door Look J. Boden)

Lees ook:

Amateurkunstfestival 'iktoon Schiedam' ()
Mooi Werk lanceert Cultuurprijs ()
Inzameling van winterjassen ()
Aandacht NOS voor behoefte-telefoon ()
Bewoners starten nieuwe 'voedselbank' ()
Rattenplaag Schiedam niet op tv ()
Twee winnaars Valentijnsprijs D66 ()

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker