De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Fotofestival Schiedam 2020

In loods op Dirkzwager-terrein

In loods op Dirkzwager-terrein

SCHIEDAM - Tot en met zondag 20 september aanstaande is op het Dirkzwager-terrein in een grote loods de zevende editie te bezoeken van het Fotofestival Schiedam, kortweg het FFS. Er dient wel entree te worden betaald voor een bezoek aan de loods. Deze ligt tegenover het Dirkzwager-gebouw dat te bezoeken is in het kader van de Open Monumentendagen. De vrijwilligers van het festival hadden er gisteren hun handen aan vol om degenen die met een 'rondje monumenten' bezig waren erop te wijzen dat de loods met foto's niet gratis toegankelijk was. Overigens is bij KunstWerkt aan de Boterstraat (die inhaakt op het FFS) wél een fototentoonstelling gratis te bezoeken. Wellicht had het plaatsen door de organisatie van een bord buiten, met daarop duidelijk vermeld dat de FFS-loods niet gratis te bezoeken is, voor de nodige duidelijkheid gezorgd. 

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

"Fotofestival Schiedam (FFS) is een jaarlijks terugkerend festival dat je meeneemt op een reis door de hedendaagse fotografie. De zevende editie van het festival heeft het thema ‘Transities’. De wereld van nu is constant aan het veranderen. Vooral in 2020 wordt er op veel vlakken geschiedenis geschreven en dat laat FFS zien. De programmering omvat zowel grote gevestigde namen zoals de fotografen van Magnum Photos tot jong aanstormend talent. Verwacht een verzameling van verschillende genres. Deze worden geëxposeerd op een vernieuwende manier, in ruimtelijke installaties, anders dan de typische foto aan de muur. De foto’s worden bovendien getoond op een bijzondere locatie in het historische stadscentrum van Schiedam", zo schrijft de festival-organisatie.

"Dit jaar exposeert Fotofestival Schiedam onder meer Magnum Photos, een collectief van bekende namen op het gebied van fotografie zoals Elliott Erwitt, Martin Parr, Paolo Pellegrin, Philippe Halsman, Steve McCurry en Bruce Gilden. Daarnaast zal een verzameling foto’s van beeldend kunstenaar Sarah Maple worden getoond, die de taal van de Brexit-campagne kritisch bevraagt. Ook Ilvy Njiokiktjien, die de 1e prijs van de Zilveren Camera 2019 in Storytelling won met haar project ‘Born free’ is te zien met haar tentoonstelling ‘Mandela’s Generation of Hope’."

"Het FFS vindt plaats op een bijzondere locatie in het historische stadscentrum van Schiedam. De exposities zijn te zien op het Dirkzwager Terrein, in een enorme loods van meer dan 1600m2. Door de grote ruimte, de extra genomen maatregelen en de aangepaste looproute is het festival veilig te bezoeken", aldus de FFS-organisatie. 

Op vrijdag is het festival te bezoeken van 10:00-20:00, op zaterdag en zondag van 10:00-18:00.

Locatie: Dirkzwagerterrein, Groenweegje 7, Schiedam
Website fotofestivalschiedam.nl
Entree € 5,50 (studenten en 65+ € 4,50, kinderen tot en met 12 jaar gratis)
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker